Hurtigt, nemt hjemmebag med god samvittighed

//Vi har modtaget et lækkert udvalg af produkter fra Valsemøllen. Ord tanker og holdninger er vore egne//

Vi holder af at bage og kokkerere og børnene elsker at hjælp til. Det kræver dog både tid og overskud og det kan være en mangelvare i en småbørnsfamilie, hvor hjulet bare kører derud ad. Lige for tiden kører hjulet ekstra hurtigt på den gode måde. Freja er lige startet i skole og dermed forladt de to andre i børnehaven/vuggestuen. Alle er kommet rigtig godt fra start og så er det bare lige med at få enderne til at hænge sammen med aflevering, afhentning, fritidsaktiviteter, legeaftaler, aftensmad og alt der imellem. Så ja! det kan være rigtig svært at have tid til hjemmebag sammen med børnene. Vi har dog fundet en nem løsning, som løser det problem. Læs med og få fif til hurtigt, nemt hjemmebag med god samvittighed.

Vi er dykket ned i Valsemøllens univers med økologiske brødblandinger, kerner, gryn og specialmel. Er vild med, at det er dansk og tilmed økologisk. Er særligt faldet for Valsemøllens brødblandinger. De kræver ikke ret meget mere end vand og lidt gær. Nogle af dem kommer endda med en pose tørgær. Så bliver det altså ikke nemmere. Se Valsemøllens udvalg lige her.

Valsemøllens brødblandinger er gennem sommeren nærmest blevet en fast del af vores hverdag. Vi har tilmed købt flere af vores nyopdagede favoritter.
Så tænker du jo nok: “Jamen det er da nemt selv at bage og i kan jo godt lide at bage. Hvorfor så snyde med brødblandinger?” -Fordi det her ER nemmere og de lykkes 100%. Det kræver ikke alverdens kerner og specialmel i skabet OG hey! så er det altså DANSK og ØKOLOGISK. Det er da et genialt sted at støtte op om miljøet og Danmark. Pssst…prisen er altså virkelig fair. Forleden købte jeg et lille lager af brødblandingen “Grødboller” til kun 12 kr.
Vi vil dele nogle af vores Valsemøllen -moments med jer. Smut over på vores Instagram, hvor vi allerede har delt nogle nybagte øjeblikke med jer.

Morgen-frisk

En af vores absolut favoritter blandt brødblandingerne er som sagt “Grødboller”. De er så dejlig bløde og holder sig saftige og lækre flere dage. Så de er virkelig geniale som madpakkeboller. De er som udgangspunkt ikke tænkt som koldthævede boller, men da vi ikke er de store morgenmennesker halverede vi gærmængden og lod dem hæve natten over.

I ferien havde jeg kyndig hjælp i køkkenet af Villum på 4 år. Både med at hælde i og “røre” om aftenen og at pynte bollerne med forskelligt drys næste morgen. Villums absolutte favoritdrys var Oreo Crunch. Yes du hørte rigtigt. Vi forsøgte os med den nyindkøbte Oreo Crunch og ja sådan en bolle med smør ELLER pålægschokolade gled let ned. Ja det er jo kun sommerferie en gang om året….eller noget.

Pizza bageriet

Når vi har haft hjemmelavet pizza på menuen har vi ofte tyet til den kedelige færdig-rulle dej som, bevares, er det nemmeste i verden men ja smagen er også derefter.
Nu har vi fundet en ny nem favorit, som er meget mere lækker og bare lykkes.
Denne brødblanding kommer med en pose tørgær så den kan man have på lager og tage frem når man lige har nogle lækre rester som kan gå som fyld.
Vi gav den hele armen i ferien og lavede et pizza-bageri, hvor børnene selv “pyntede” deres egen pizza. Det hjalp gevaldigt på appetitten og stoltheden, at man SELV havde lavet sin pizza.

Ja et slutbillede fik vi aldrig taget men jeg lover jer for at de var lækre. Fyld kan man btw aldrig få for meget af som i ser. -En mand har vel brug for rigeligt med kød!

Madpakke mad

Vi tilbragte meget af vores sommerferie i Legoland, hvilket selvfølgelig krævede sine madpakker. En af gangene bagte vi de lækreste pølsehorn. Dejen bestod af Valsemøllens Fødselsdagsboller. Ingen er døde af lækkert hvidt brød. Hvis du ikke er enig kan du jo selv tilføje lidt havregryn eller anden grovmel til dejen.
Men jeg lover dig for at dette brød er luftigt.

Disse pølsebrød vil også gøre sig godt i en skolemadpakke. Her ville lidt mættende groft i dejen selvfølgelig være fornuftigt.

Mættende super boller

Freja er jo lige startet i skole og hun er virkelig kommet godt fra start. Alt er nyt. Lige fra vennerne og skoleskemaet til ansvaret og ikke mindst MADPAKKEN. Hidtil har Freja ikke haft madpakke med, da der i børnehaven er blevet serveret lækkert frisklavet mad. Så som nye i denne madpakke verden er vi, med hjælp fra Valsemøllen, kommet ret godt fra start.

Hvis du er ude efter noget mættende er Valsemøllens “Koldhævede Grovboller” lige sagen. De er fyldte med mættende grovmel og passer perfekt i madpakken. Næste gang vil jeg prøve at rive nogle gulerødder eller komme noget spinat i.
Freja har altid både rugbrød og en grovbolle med. Pålægget er endnu ikke noget hun ynder at eksperimentere med. Leverpostej og spegepølse er favoritterne. Så det er, hvad hun indtil videre har fået med.

Jeg er vild med at denne brødblanding kommer med tørgær så man hurtigt kan bikse den sammen i det tilfælde, at man sent om aftenen finder ud af, at man mangler boller til morgenmad eller madpakken. Ikke at vi nogensinde er så uforberedte.

Mens vi bager videre med Valsemøllens lækre produkter taler vi om kornsorter, brød, kerner og fra jord til bord. Denne plakat som vi fik medsendt fra Valsemøllen har været genstand for meget snak. Der er noget nyt at lære for os alle sammen.
Men fik vi sagt, at vi er ret vilde med at Valsemøllens produkter dyrkes og males i Danmark? Det kan kun gøre noget godt for smagen og selvfølgeligheden også samvittigheden.

Læs mere

Hvis du ønsker en samlet vurdering af Valsemøllens brødblandinger kan du snart læse om andre mødres oplevelser af produkterne på momstertest.dk .

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen