Opskrift: 1. Klasses æbletrifli pyntet med koraller

For nylig var jeg til min kære nevø: Marius’ barnedåb. Min søster er en ørn i kage-køkkenet så desserten bestod naturligvis af en overdådigt kage- og dessert buffet. Læs med og få opskriften af den lækreste æbletrifli. Jeg advarer det er en syndig en af slagsen.

Dessertbuffeten bestod af x antal kager og andre lækkerier. Alle kagerne var i mini udgaver så man med lidt god vilje kunne smage alle slags. Muuuums.
Jeg smagte endda et par af kager 2 gange her i blandt denne lækre, luksus udgave af en æblekage eller æbletrifli om du vil.

Ingredienser og fremgangsmåde

Dessertkagen består af 3 dele: æblegrød, honningristet knas og en råcreme.

Æblegrød

Vi havde en portion af Bedstemors æblegrød i fryseren. Det kan også købes færdig eller du kan lave dit eget som du ønsker ex sådan her:

  • 500 g æbler
  • 1 dl vand
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 dl sukker (alt efter æblernes sødme)

Honningristet knas

Her kan du vælge lige, hvad du vil af nødder og kerner. Vi brugte mandler, hasselnødder og solsikkekerner. Men ja tag hvad du har i skabet. Start med at riste nødderne/kernerne indtil de får lidt farve og kom så havregryn og honning på og fordel honningen. Rist til det bliver gylden og sprødt.

  • 100 g hakkede nødder og kerner
  • 1,5 dl havregryn

Råcreme

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Piskes lyst og luftigt og vendes sammen med

  • 1,5 dl. fløde (pisket til flødeskum)

Sammel æbletriflien i en stor skål eller i små dessertglas. Vi dryssede lidt hakket chokolade på toppen.

Pynte koraller

Vi har længe taget tilløb til at lave disse smukke koraller. De pynter så smukt, hvad end det er på muffins, lagkager eller her på en æbletrifli. Man kan farve dem som man ønsker med frugtfarver eller ligende.
Find opskriften her hos Helle. Husk at tør panden af mellem hver portion, så det laves på en hel tør pande.

Velbekomme

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen