Udklædning: Den skønne Gurli Gris…

Åha den kære Gurli Gris…hvem havde troet, at hun skulle have så stor betydning i vores liv? Ikke os forældre, men det mener Frida helt sikkert. Det er som om hun slet ikke kommer videre. DeAt er bare Gurli Gris eller “urli Gris” som hun kalder den. Derfor ejer vi også det meste man kan få med Gurli Gris, men Frida manglede noget udklædnings tøj.

Frida elsker at klæde sig ud. Hun skifter tøj cirka 10 gange om dagen, hvis vi ikke stopper hende. Hun mixer og matcher alt fra udklædningskassen, så vi har både pirat-prinsesser og et tigerdyr med lægekittel på. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Et udklædnings sæt, som dog ikke bliver blandet med andet er hendes Gurli Gris. Hun låner det helst heller ikke ud. Det er helligt!

Heldigvis var det utrolig nemt at lave. Man behøver ikke nogen symaskine.

Materialer

  • 2 leggings i rette størrelse (i grisefarve)
  • 1 body eller bluse med lange ærmer også i grisefarve
  • 1 rød t-shirt som er alt for stor (her havde far en som han ikke brugte længere)
  • Lidt hvidt og pink filt
  • Sort tus (behøver ikke være en tekstil tus)
  • 2-3 piberensere
  • Nål og tråd
  • Limpistol
  • Bukseelastik og sikkerhedsnål

Fremgangsmåde

Læg bodyen/blusen og det ene par leggiens til side. Dem skal barnet bare have på når det andet er færdig.

Vi starter med hatten som laves ud af et par leggings.

Bind en knude på hvert bukseben næsten nede ved numsen (= ørene) og klip benet af nede ved knuden.

Det ene af de afklippede bukseben vendes med vrangen ud og der bindes endnu en knude. Vend nu buksebenet med ret siden ud igen, nu er knuden ’gemt’ inde i benet. Fold buksebenet ind i sig selv indtil det har en passende længde som tryne. Sy den fast på huen. Knuden og det ekstra bukseben udgør fyldet i trynen. Klip to små cirkler i pink filt og lim dem på som næsebor.

Nå skal øjnene klippes ud: En stor cirkel i pink i passende størrelse og en lidt mindre i hvid filt. Lim den hvide fast på den pinke og tegn en sort cirkel med tussen. Lim det hele på huen. Klip ligeledes to pinke cirkler som kinder, lim dem på med limpistolen

Nu skal Gurlis kjole laves ud af den røde t-shirt.

I bunden af t-shirten, hvor stoffet er dobbelt, klippes et lille hul så man kan trække elstikken rundt med sikkerhedsnålen. Stram den ind så den passer om barnets mave.

Klip ærmerne af t-shirten. Rynk skulder syningerne sammen ved at sy det i hånden, så kommer det til at passe nogenlunde med dit barnts skulder.

Krøllen på halen laves ved at klippe et aflangt stykke på ca 5 x 10cm ud af det sidste bukseben. Jeg lagde pipperenserne på det lange stykke og limede dem fast. Derefter rullede jeg stoffet omkring pinderenserne og limede fast.  Så skulle overskydende pipperenser bare klippes af og  syes på blusen. Til slut krøllede jeg halen ved at sno den omkring min finger.

Færdig arbejde…

Så var det ellers bare at iklæde Frida tøjet, hvilket kom til at gå ret hurtig, da hun først fandt ud af, at det var Gurli Gris-tøj.

Ja det vil nok være lige så nemt at købe det færdige kostume, men der er altså noget helt vildt hyggeligt i at lave det selv.

Elsker du også at lave kostumer selv? Så tjek vores Ninjago eller cupcake ud. Børnene vil med garanti elske nyt udklædningstøj.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen