Venindehygge: Flødebollekursus hos Frellsens

//Reklame. Inviteret af Frellsens Chokolade//

For en måned tids siden blev jeg inviteret på flødebollekursus hos Frellsens chokolade. Det var et hyggeligt arrangement arrangeret af en af vores smukke Instagram bekendtskaber: Nada.
Det var virkelig et sjovt og hyggeligt arrangement. Frellsen er nemlig begyndt at afholde små flødebollekurser i Aarhus, Horsens og Roskilde. Læs med om min oplevelse.

Nada som er en af de sødeste bekendtskaber vi har fået gennem Instagram og blogger verdenen. En ildsjæl og sidst men ikke mindst sååå smuk. Følg med eller kig nærmere lige her. udloddede i sin tid 8 pladser til et flødebollekursus hos Frellsens chokolade. Det er et forholdsvis nyopstartet tilbud, som indtil videre kun tilbydes i tre byer. Kurset varer omkring 1,5 time og her lærer man at lave skum, sprøjteteknikken og overtrække dem i chokolade. Bedst af alt så får du dine ti flødebolle-kreationer med hjem.

Flødebollefeberen

Jeg havde virkelig glædet mig til dette arrangement.
Først og fremmest skulle jeg mødes med nogle af vores Instagram bekendtskaber. Nogle af damerne kender jeg nærmest men har ikke rigtig har mødtes med endnu. Eller har mødt et par af dem. Hygge.

Derudover har jeg længe fulgt med i flødebollefeberen på de sociale medier. Har dog endnu ikke nået længere end at gennemtænke processen. Kender i det? Man gennemgår de forskellige steps oppe i hovedet. Men tror mine planer stopper hver gang ved det der chokoladetemperering og overtrækningen. Og den der sprøjteteknik er sikkert også sværere end det ser ud til.

Nå men YES! Nu Fik jeg muligheden.
Underviseren, en kompetent konditor, begyndte at forklare om flødebollekurset og “hvad vi skulle igennem”.

Sprøjteteknik og vupti-teknik

Vi fandt vores pladser bagerst i den lille butik, hvor kurset skulle foregå. Der var fint linet op med flødebollebunde, dyppegafler og forklæder.

Vi startede med at høre lidt om råvarerne og fremgangsmåden. Først skulle der koges en sukkermasse op, som skulle i æggehvidemassen, der var ved at blive pisket for fulde kraft på en røremaskine. Der blev vejet og målt og vupti så var der det mest perfekte, stive skum. Klar til at blive sprøjtet ud på bundene.

Sprøjteteknikken kræver øvelse men er absolut ikke umuligt. Jovel mine flødeboller ligner da ikke andre flødeboller. Men ja, flødeboller er vel flødeboller.

Så kom vi til chokoladetempereringen og selve overtrækningen. Den tempererede chokolade kom på magisk vis ud af Frellsens chokoladehane. Nemt! Vi fik dog en mundtlig og skriftlig vejledning i, hvordan man tempererer chokolade. Det lød ikke så svært som jeg gik og troede. Må hjem og i gang med vandbad og termometer så skulle det nok lykkes.

Hos Frellsens dyppede vi i den rene chokolade, altså uden kakaosmør. Dette gav et tykt overtræk og hvem foretrækker ikke det?
Det var egentlig ikke så svært. Det var sådan lidt en “vupti-teknik” og så var det gjort. Men ja i må afsted og prøve det selv. Jeg lover jer det er hyggeligt. Om ikke andet så smager de ti flødeboller, I får med hjem, himmelsk. Bare spørg min familie, som aller nådigst fik lov at smage.

Vi fik selvfølgelig opskriften med hjem så nu må jeg bare i gang. Øvelse gør mester.

Du kan læse mere og tilmelde dig lige her. Du kan jo også give flødebollekurset som gavekort eller til din venindes polterabend.

Mangler du andre ideer til en hyggelig veninde hygge så kig her og her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen