Opskrift: Lækre nytårssnacks

Så nærmer årets sidste dag sig med hastige skridt. Knap er vi ovre julens forberedelser og så er nytårsaften her. En dag som de fleste tilbringer med gode venner eller familie. Vi selv tilbringer aftenen i hyggeligt selvskab med gode venner og deres børn. Der er visse traditioner, som hører sig denne aften til. Heriblandt Dronningens nytårstale og dertil hørende nytårssnacks. Læs med og få opskriften på nogle små lækre butterdejs-snegle, som altid er et hit hos os.

Det hører sig ligesom med, at der er en lille nytårssnack, der kan nydes under nytårstalentalen. Det skal gerne være noget, der kan nydes stående uden brug af tallerkner og bestik. Vi har de sidste par år bidraget med disse små butterdejssnegle med forskelligt fyld. De er nemme at lave og kan laves før tid så de bare lige skal lunes inden servering…

Ingredienser (50 stk)

  • 2 ruller fersk butterdej
  • Flødeost natural (125g)
  • 20 g smør
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 1 bundt purløg
  • 400 g rejer, skinke- eller kyllinge strimler.
  • Lidt mel til at dyppe sneglen i
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

Du kan vælge at lave hapserne med, hvad fyld du nu ønsker eller evt. halv af hver.

Hak kødet groft og bland det med klippet purløg og de øvrige ingredienser.

Fordel og smør fyldet ud , så der er 1cm dej fri ved alle kanter. Rul dejen sammen om fyldet. Skær rullerne i 1 cm tykke skiver og tryk dem lidt flade ned i mel så fyldet ikke flyder ud under bagningen.

Stil sneglene på en bageplade og pensel dem med sammenpisket æg.

Bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 15 min eller til de er lysebrune.

Som skrevet kan de altså laves før tid og de er endda fryseegnede.

Server denne nytårssnack med et glas bobler, disse børnedrinks eller denne lækre virgin mojito

Hvad servere i som nytårssnacks?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen