•20• Jul i Tivoli Friheden

Mangler du lige det sidste til at toppe julehyggen så har vi løsningen: En tur Tivoli Friheden og oplev deres julestemning. Her er du garanteret julehygge lige fra mødet med alle nissehue-klædte personaler tildigten og smagen af julegodter. Læs med og fornem stemningen.

Forlystelserne er de samme som altid men temperaturen er bare omkring 10 grader lavere. Vi iklædte os en masse varmt tøj og så var det ikke noget problem. Lysten til varme drikke og juleknas blev bare endnu større.

Inden vi nåede til området med madboder og julemarked nød vi synet af det flotte julepynt. Overalt er der pyntet med sneklædte juletræer, små nisser, rensdyr og så alt julelyset. Først går turen gennem den lange “tunnel” beklædt med julelys. Denne blev kun smukkere jo mere mørket faldt på.
Ned gennem parken nød vi den fineste julepynt oplyst af de mange glimtende julelys.

Julemarked og madboder

Alverdens juleknas, varme drikke, strik, julepynt, juledekorationer, lækkert mad, -ja mulighederne er mange så gå på opdagelse i de 44 forskellige boder og se, hvad der frister jer. Vi nød churros, glögg og varm kakao. Mmmm!

Rundt i det samme område er der sidde og stå pladser, hvor man kan nyde juleduften imens man fylder maven med gode ting. Det er selvfølgelig også en mulighed at tage lækkerierne med rundt i parken og varme sig mens man kigger på at børnene morer sig i forlystelserne.

Svanesøen

I år har de fået en ny virkelig smuk, lysende installation: Svanesøen. I området i og omkring søen bagerst i parken, hvor der vanligvis kan sejles i svaner og cykelbåde er der de smukkeste lysskulpturer. Indgangene til lysudstillingen er en allé af smukke fjer. Rundt om i udstillingen er der skilte med uddrag fra handlingen i balletten.

Julemandens by

Den fineste udstilling med kære dyr og buttede nisser, hvor fantasien kan få frit løb. Her er virkelig gjort noget ud af detaljerne så man kan bruge lang tid med bare at gå og kigger på de mekaniske dukker.

I et rigtig jule-by kan man selvfølgelig også mødes julemanden. Det er muligt at møde ham 2 gange dagligt – se hvornår lige her. Der kan du også se hvornår Pjerrot gæster haven og programmet i øvrigt for den dag du gæster parken.

Slutteligt måtte vi have det obligatoriske julebillede inde fra tunnellen.

Det lykkes at få taget billedet. Selvfølgelig med den den gevinst, at de måtte prøve den gamle karrusel en sidste gang.

Praktisk

Parken har åben til og med d. 30. december (undtagen 24.-26 december). Se åbningstiderne lige her.

Hvis du beholder turbåndet på kan du komme igen resten af året så mange gange du vil uden at betale. Turbåndet koster desuden kun 70 kr. her i december. Win-win. Det er da juleshow der vil noget i denne juletid med masser af indendørs aktiviteter og fed mad.

Parkering Finder du med stor sandsynlighed ved Ceres Arena. Se nærmere på kortet her.

Mere julelys

Sidste år besøgte vi julegaden i Hinnerup, hvilket om muligt har nærmest lige så mange lys. Læs mere her. De har traditionen tro pyntet endnu mere op i år.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen