•17• DIY gave: Bodyscrub

Børnene og jeg har rigtig været i gang i ’køkkenet’ for at lave julegaver til familien. Eller vi har i hvert fald været i køkkenskabene for at finde ingredienser til dem. Vi har nemlig været ved at lave forskellige udgaver af bodyscrub.

Det var virkelig nemt og sjovt at have dem med til dette projekt. Alle kunne være med, der var ikke noget, som var varmt så man kunne som voksen også nemmere holde sig lidt i baggrunden.

For at det ikke skulle tage helt overhånd så havde jeg fundet ingredienser til tre forskellige som de hver især stod for. Er man stor kan man selv måle af, imens man til de mindre kan måle af før man går i gang og så kan de bruge deres energi på at hælde op og rør rundt.

Disse gaver er tiltænkt pigerne i familien, men kan selvfølgelig bruges af alle.

Når man laver sin egen bodyscrub skal den egentlig bare bestå af to ting: noget der skrubber og noget der binder.

Til skrubbedelen kan man bruge alt muligt, f.eks. sukker, salt, kaffegrums, farin… ja lige det man har i skufferne, som er grovkornet.

Til binding er det lige den form for olie man bedst kan lide eller har i skabet i forvejen. Vil du have lidt anderledes olier, så tjek f.eks. matas ud de har mange forskellige. Vi har valgt en duftneutral olie.

Prøv jer frem og se, hvad I bedst kan lide, her er vores forslag til tre forskellige.

Den søde bodyscrub

  • 120g sukker
  • 3spsk olie
  • 3 spsk friskpresset citrus saft (lime, citron, appelsin)

Bland alle ingredienserne sammen og rør godt rundt

Den duftende bodyscrub

  • 1 dl kaffepulver
  • 1 dl brun farin
  • ½-1 dl olie

Manden i huset er kaffenørd, så kaffegrums går vi ikke ned på. Man kan bruge både det brugte og det nykværnede kaffegrums. For at øge holdbarheden er det en god ide at tørre det brugte kaffegrums i ovnen ved laveste temperatur i ca 1 time.

Ellers blandes alle ingredienserne sammen. Den kan godt dufte lidt meget af kaffe i starten men dette aftager og huden dufter ikke.

Den salte bodyscrub

  • 3 dl salt
  • 2 dl olie
  • 4 breve frugtte

Hæld teen ud af theposerne og bland med de andre ingredienser

Jeg har kigget dybt i skabene efter fine glas bodyscruben kunne komme i. Det ser så fint ud når de er i smukke glas med et flot bånd og en lille seddel.

Skiltene er skrevet på tavlefolie med en hvid tusch. Man kan også bruge manillamærker eller hvad man nu ellers lige har. Tavlemærkerne er bare smarte da de kan tåle fugten bag bruseforhænget.

Denne gang er det til julegaver, men de skal helt sikkert laves igen så man har lidt værtindegaver på lager. Det er altid skønt lige at have en lille ting med når man skal på venindebesøg, f.eks. kan man også lave disse mandler og tage med.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen