•13• Fortryllende julesirup

Så er vi over halvvejs gennem ventetiden til juleaften. Tiden flyver afsted. Heldigvis er vi allerede i super julestemning herhjemme! Det er virkelig også svært ikke at blive smittet af det gode julehumør, når børnene nyder hvert sekund af den magiske juletid. Mangler du at komme i julestemning? Så kast dig over dagens opskrift på julesirup, der, med sin duft, med garanti vil booste dit julehumør.

Når denne julesirup laves dufter hele huset af jul. Det er et hurtigt projekt som børnene sagtens kan være med til. De elsker at kunne tælle krydderierne og hælde op.

Sirup kan selvfølgelig bruges til lige det man vil. Vi har bl.a. brugt den til vores hvide børnevenlige gløgg. Opskriften findes lige her. Man kan også hælde den over sin yoghurt om morgen. Så er man allerede i julehumør før man drager afsted ud i vintermørket om morgenen. Ja prøv dig frem og find ud af, hvordan du aller bedst kan lide den.

Ingredienser

  • 10 dl vand
  • 5 dl friskpresset appelsinsaft 
  • 2 dl rørsukker
  • 8 hele stjerneanis
  • 6 kanelstænger
  • 1 vaniljestang (læs her, hvor der fåes lækre vaniljestænger)
  • 6 nelliker
  • 10 kardemommekapsler

Fremgangsmåde

Skrab kornene ud af vanlijestangen og bland med rørsukker. Bland vand, rørsukker, appelsinsaft og krydderier i en gryde, samt den tomme vaniliestang.

Varm ingredienserne op til kogepunktet og lad derefter sirruppen simre uden låg. Det skal være så den lige bobler. Det er meget forskelligt hvor lang tid det tager, men måske 50min. Man skal jævnligt kigge til sirupen og rør lidt rundt. Når den skifter farve til lysebrun er den ved at være klar. Man kan også måle med et sukkertermomter hvor den skal være 100-105grader.

Lad siruppen køle ned, og si den derefter.

Husk at skolde flasken godt inden du hælder julesirrupen over så den holder sig længe. Den kan ihvertfald holde sig over julen, hvis man altså ikke får den brugt inden da.

Vi har ladet lidt af de kogte krydderier blive i julesiruppen for at give ekstra smag. Det kan man jo gøre om man syntes.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen