•7• Opskrift: Jule-ølkage

Duften af jul kender vi alle. Granduften, krydderierne og varmen. Noget der kan få både duften og smagen af jul frem er denne jule-ølkage. Den er fyldt med julekrydderier og er super nem at lave. Læs med og bliv inspireret til en nem juletreat som med sikkerhed vil blive godt modtaget.

Nogle kager er bare mere JUL end andre og denne er en af dem. Duften er himmelsk og julekrydderiernes duft får virkelig én i julestemning. Vi husker begge kagen fra vores barndom. Vi har nu fået den hele året rundt, men når man sådan lige dufter efter så er der jo en grund til at man kommer i julestemning selvom den serveres i juni måned.

Kagen er virkelig nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Det er oplagt som en eftermiddags kage, da man kan smører smør på og den og den er forholdsvis bastant så den mætter lidt mere end andre søde kager.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 400 g brun farin
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 3¼ dl mørk øl eller juleøl.

Fremgangsmåde

Sigt de tørre ingredienser ned i skålen og tilsæt øllen.
Hæld kagen i en stor brødform (vores var 8x12x30)
Bages ved 180 grader i ca 50 min. Tjek om den er gennembagt med en kødnål eller ligende. Det afhænger meget af ovnen. Den er også god dagen efter … hvis der er mere.

Lad den køle af på en rist.

VIGTIGT at den serveres med riiiigelig med smør på.

Jule-ølkage er et super alternativ til småkager. Meeeeen man kan nu heller ikke kommer igennem december måned uden at spise sig mæt i småkager et par gange. Derfor har vi lige samlet lidt af vores favoritter til jer.

Opskrifen findes lige her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen