Højtlæsning: “Mor -findes der trolde??”

// Troldeliv bøgerne er modtaget i gave fra Forlaget Alvilda. Ord, tanker og holdninger er vore egne //

Vi læser dagligt herhjemme. Som minimum en godnathistorie men ofte bliver der også fundet en bog eller to (ja de vil jo hver især vælge en bog) frem i ulvetimen.
Lige for tiden står den på Troldeliv bøger. Bøger der selvsagt bygger på en fantasiverden. Det er lidt en ny genre i vores, efterhånden, ret store bogsamling. Læs med og hør, hvordan de er blevet modtaget.

Vi har efterhånden en ret stor bogsamling af sjove bøger, arvede bøger, nye bøger, billedbøger og mange andre slags bøger. I månedens bogpakke fra Forlaget Alvilda var der et godt udvalg af Troldeliv bøger. Dem har vi aldrig læst før og genren er også ret ny for os. Jeg var lidt i tvivl om børnene kunne følge med i den verden men det var slet intet problem. Illustrationerne i bøgerne gør virkelig også sit til, at der sættes nærmest levende billeder på historierne. Billederne i sig selv er noget helt særligt.

Hvad er Troldeliv

Troldeliv er en serie af fortællinger om troldetvillingerne Paja og Pajko, som tumler rundt på eventyr i troldeskoven og om deres store familie. Bøgerne kommer i forskellige serier og typer, så der både er noget for store og små eventyrer. Bøgerne er opdelt i den lille og den store serie, der egner sig til henholdsvis 2-3 år og 4-5 år og opefter. Derudover er der også Julekalenderbogen og en inddragende papbog om frøen Kubbu med låger, huller og løse figurer.

Vi har været så heldige at nyde godt af lidt fra alle Troldeliv serierne. Vi har selvfølgelig ikke taget hul på Julekalenderbogen men bortset fra den har vi læst de andre flere gange.
Nøkkens Jul (fra den store serie) bød på et par aftners godnatlæsning for Freja (5 år) med spænding og snak om onde rygter, humør og forskelligheder.

Papbogen: “Hvor er Kubbu” er den bog vi har læst flest gange. Her skal de løse papfigurer åbne låger, gå igennem døre og kravle gennem sprækker. Jeg er vild med bøger der inddrager børnene og det gør denne virkelig. Papfigurerne skal se, hvad der er bag låger, krybe gennem sprækker og åbne døre. Bogens tekst guider børnene til at gøre tingene i den rigtige rækkefølge. Vi har måtte dele figurerne op så både Freja og Villum får lov at gøre nogen af “opgaverne” og ja så næste gang byttes der figurer.

“Mor -findes der trolde?”

Bøgerne handler om trolde og eventyrlige væsner, hvilket giver mange spørgsmål til følge. Ikke bare snakke om, hvorvidt der findes trolde og elvere. Alle Troldeliv bøgerne har ligesom også et overordnet tema, der spænder fra onde rygter og venskaber til kedsomhed og ensomhed.

Vi har talt meget gennem disse bøger. Børnene har virkelig været fanget af handlingerne og lært en del nye ord. For “Hvad betyder ensomhed?” Og “Hvad er onde rygter?”. Billederne har også været anledning til mange snakke og undren. Det med at vide at trolde egentlig ikke findes men at de gøres så levende er en ret sjov balancegang. Men skulle man tro på noget, så er disse trolde altså ikke værst. Historierne ender altid godt trods det at nogle væsener synes uhyggelige ved første møde.

Og så tænker du nok: jamen ligger alle bøger ikke op til samtale? Og jo, det gør de så. Men synes disse bøgernes har dimension af fantasi og levende billeder som gør noget godt. Elsker at se, hvordan fantasien bringes i spil. Jeg synes endda selv at bøgerne er lidt spændende, ihvertfald de lidt længere. Om ikke andet så er det sjovt at kigge nærmere på billederne.

At trække spændingen

Mange børnebøger er korte og passer Lige til en godnathistorie. Glæder mig til at læse “Troldeliv -Julekalenderbogen” for børnene. Her læses en lille bid hver dag, hvilket jo kræver at de husker handlingen og kan vente med at høre videre til næste dag. Det tænker jeg er en ret god træning og virkelig en hyggelig slags træning. Jeg har smugkigget i bogen, som indeholder 26 afsnit. Den handler om Nisse Nik, der har sat sig ud i sneen for at fryse ihjel da menneskene ikke tror på ham mere. Mon Paja og Pajko kan få menneskene på bedre tanker?
Psssst du kan resten af november (2019) spare 20% på denne bog hos SAXO med rabatkoden TROLDELIV20 . Jeg glæder mig ihverfald til det bliver december. Mon jeg kan lade være at læse videre i smug?

Læs med om de andre bogpakker lige her: september og oktober.

Rabatkode

Husk at, hvis ikke du vinder kan du med rabatkoden ( TROLDELIV20 ), spare 20% på bogen hos SAXO resten af november (gælder dog ikke for SAXOpremium abonnenter ej heller fri fragt)

Momstertest

Vi er flere heldige børnefamilier, der i samarbejde med MomsterTest er blevet ambassadører for Forlaget Alvilda her i efteråret. Det betyder, at der i september, oktober og november kom/vil komme anmeldelser af månedens fokusbog. Disse anmeldelse vil være mere dybdegående og forskellige parametre vil blive ratet. Vi har fået æren af at rate november måneds fokus (Troldeliv -julekalenderbogen). Så følg endelig med på MomsterTest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen