Pokemon, når forældre ikke kan følge med

// Pokemon er en sponsoreret gave. Ord, tanker og holdninger er vore egne //

Pokemon er tilbage! Eller ihvertfald er det tilbage i mit liv. Sidst det var en del af mit liv var da min lillebror rendte rundt og råbte: “POKEMON!” mens han kastede en lille hvid og rød bold efter en. Nu er det min egen søn, der er helt opslugt af dette univers. Det er sjovt at opleve, hvordan tingene kommer igen.

Selvom William haft haft alt mulighed i verden for at lege med ‘pigeting’ med to søstre så har han altid været enorm drenget i sit valg af lege. Han har fint kunne lege med barbie sammen med pigerne så længe han måtte skyde dem eller køre racerløb med deres bil. “Mor, Far og børn” er også ok for enten er han den farlige hund, som slåes eller også er han storebroderen, som laver bilen.

Han har altid haft en tydelig mening om, hvad han ville lege med og hvordan. Trods vi forældre ikke bevidst har introduceret det for ham, så finder han forskellige univers på tv, som fanger ham. Denne gang er det Pokemon, der har fanget hans interesse og som han har introduceret for os forældre. Så det var jo kærkommen da vi fik muligheden for at teste noget af det nye Pokemon legetøj.

Når man som forældre forsøger at følge med

Jeg havde forsøgt at forberede mig på navnene på de forskellige figurer inden testpakken kom. Så var jeg mere klar til at kunne lære ham om univetset. -Ja det var så ikke nødvendigt. Faktisk havde han fuldstændig styr på alle navne og figurernes forskellige evner. Jeg kunne bare pakke min lille bitte viden væk, den kunne slet ikke måle sig med hans viden.

Eevee bamsen, som medfulgte er dejlig blød og følger ham trofast rundt om det så er på løbehjul eller når der skal soves så er den lige ved hånden.

Forleden aften da jeg skulle putte ham spurgte jeg, hvor Pokemon-bamsen var. Straks rettede han mig: “Den hedder altså Eevee, Pokemon er altså en helt andet mor” og at den jo bare lå under hans dyne.

Der er nogle helt almindelige hverdagsord William døjer med at udtale korrekt. Men disse specielle navne, som for mig at høre bare er en lyd udtaler han som det mest naturlige i hele verden. Det er så skønt at opleve, hvor meget man kan leve sig ind i et fantasiunivers når man er 5 år.

Om eftermiddagen kan han enten forvandle hele vores sofa til en fantasiverden, hvor Pikachu kæmper mod alverdens fjender imens Eevee hepper fra sidelinjen.

Eller også pakkes Pikachu væk i Pokeball’en, som kan klikkes på kanten af bukserne. Det er et kæmpe hit, at den kan sidde der. Så er man altså bare lidt mere sej og en rigtig Pokemon træner.

Alle kan være med

Selvom der er forskel på, hvordan Alma og William leger er de heldigvis for det meste enig om én ting: De vil gerne lege sammen. Så må legen tilpasses dem begge og det ender ofte i sjove konstalationer. F.eks. her, hvor Alma har fået rollen som dronning af Pokemon verdenen – længe leve fantasien. Så er det hendes opgave at sørge for at bestemme, hvornår Pikachu, Eevee og deres træner William er klar til at drage i kamp.

Heldigvis syntes William det er helt iorden for imens træner han bare til at blive sendt ud i kamp. Koncentrationen og fantasien er lige store.

Prisen for at være med i dette fantasifulde univers

Legetøjet fåes i mange mange prisklasser, da man kan få virkelig mange forskellige ting. Der er lidt til enhver smag, men det er oplagt til de kommende julegaver. Man kan se nærmere på noget af udvalget lige her. William skal helt sikkert have mere til samlingen. Han har virkelig fået meget tid til at gå med det.

Momstertest

Overvejer du også om det der Pokemon er noget for jer? Så læs meget mere om det i den nærmeste fremtid på Momstertest, hvor en håndfuld mødre meget mere detaljeret anmelder det.

2 kommentarer til “Pokemon, når forældre ikke kan følge med”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen