På tur: Den nye legeplads i Botanisk Have (Aarhus)

Botanisk have er et fantastisk byrum med grønne træer, masser af græs og en lille sø med lidt ænder. Dog manglede der ligesom noget for, at dette rum blev mere anvendeligt. Ihverfald, hvis du spørger os, som børnefamiler. Læs med og se nærmere på den nyopførte legeplads i Botanisk have.

Forleden dag havde ungerne deres ugentlige fridag fra institution og den dag skulle der ske noget andet end LEGO, Ipad og vasketøj. Selv om det nu også kan være hyggeligt. Valget faldt på den nye legeplads i Botanisk Have. Den ligger ret genialt placeret, hvis du spørger os. Alt efter, hvor man bor kan man cykle, gå eller tage bus dertil. Det ligger lige ved siden af Væksthusene, hvortil der også hører en stor parkeringsplads, hvis I er i bil. Det er fantastisk at det ligger lige ved siden af Væksthusene som vi også er ret meget fan af. De gange vi har været på legepladsen indtil videre har vi kombineret det med et besøg i væksthusene og en lille forfriskning i caféen. Læs mere om en anden dag, hvor vi også var i Væksthusene og Botanisk Have lige her.

Legeplads anno 2019

Legepladsen har, som sagt, været længe ventet. Den har de smukkeste omgivelser med masser af grøn natur og byens bedste klatretræer. Legepladsen blender ret godt ind i omgivelserne med sine mange niveauer. Det er muligt at komme rundt med barnevognen om end man lige må en lille omvej. Men der er stier og godt underlag.

Legepladsen spænder, som sagt, over flere niveauer. Der er noget for alle aldre også til de større børn. Der er nogle ret fede klatrestativer til de lidt større børn. Freja (5) og Villum (3) behøver lige en lille hånd til at komme op på de to klatrestativer, hvorfra man blandt andet kan rutsje, glide ned på brandmandsstangen OG nok det fedeste hvis du spørger Freja og Villum en form for hydraulisk elevator.

Omend moderen var lidt nervøs over den der nymoderne rutsjebane alla to metalstænger. Forstår altså ikke meningen med dem. Men ja ungerne rutsjede ufortrødent ned gang på gang.

Ud over disse fede klatrestativer er der svævebane, “karrusel”, sansegynger, vippe og trampoliner. Hvad mere kan man tænke sig?

Ja det er en masse fede legeredskaber og børnene elsker legepladsen. Men her stopper det ikke. Der er så mange fede detaljer rundt omkring på pladsen. Der er blandt andet de fedeste talerør, der hører sammen to og to. Man taler ganske enkelt ned i røret og lyden kommer ud for enden af røret et andet sted på legepladsen. Så sjovt. Men skal lige lære at man ikke behøver at råbe før lyden går igennem.

Derudover er der små spil på trappetrinnene, der er forsænket ned i underlaget. Så er I klar på et spil kalaha eller kryds og bolle så er det bare lige at finde nogle brikker i naturen. Er i mere til “musik”. Så er der både klokkespil og andre finurlige instrumenter. er vejret lunt er der en smuk vand“legeplads”, hvor man kan tænde for vandet, som så risler ned gennem smukke formede mønstre.
Rundt på pladsen er der små afsatser/bænke, hvor der står navnet på træet ovenfor. Read and learn. Vi er vilde med det.

Væksthusene

Nabo til legepladsen ligger, som sagt, Væksthusene. Et genialt sted som I virkelig må besøge, hvis ikke i har været der før. Har du været der så ved du, hvorfor.
da klokken nærmede sig sulten smuttede vi over i Botanisk have og fik lidt mad indenbords. Du kan enten nyde maden fra deres café eller nyde din egen madpakke i madpakkeområdet. Uanset hvor i væksthusene du er, er en ting sikkert: Der er plads til børnene. Glæden er ligeledes stor når der følger et lille gummidyr med børnemenuen. Mangler du ideer til madpakken så bliv inspireret lige her.

Ingen tur i væksthusene uden en tur rundt i de forskellige klimazoner. Især tropehuset er et hit. I tropehuset er der sommerfugle, dyrespor og -lyde, et rislende vandløb og selvfølgelig tårnet. Freja talte selvfølgelig trinene både op og ned men jeg har desværre glemt det eksakte antal. Læs mere om væksthusene lige her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen