Pixelator: Når gammel leg møder ny teknologi

// Pixelator er en sponsoreret gave. Ord, tanker og holdninger er vore egne //

… som overskriften siger så har vi opgraderet en gammel leg her hjemme. De gode gamle perleplader har fået en ny ven, som hedder SmART PIXELATOR. Jeps herhjemme går vi ikke ned på udstyr.

På FantasiFabrikken laver vi perleplader i stor stil. Både børn og voksne. Der er noget yderst beroligende ved at lave perleplader både for børn og voksne. Finmotorikken, tålmodigheden og koncentrationen sættes i spil. Der er ligesom noget beroligende ved at sætte perlerne på i fine mønstre

Som skrevet, går vi ikke ned på udstyr herhjemme. Det er egentlig vildt, hvad vi har af underlige gadgets, når jeg sådan lige tænker over det. Og nu kan vi tilføje en ny til samlingen, endda en, der kan bruges til en af vores ynglings-tøffetids-hobbyer. Vi elsker alle at lave perler og Julian elsker elektroniske gadgets så da vi fik muligheden for at afprøve og lege med Pixelator var det helt oplagt. SmArt Pixelator er en elektronisk perleplade med masser af sjove muligheder. Man kan få den til at skifte mønster så man hele tiden kan lave nye perleplader. Alma havde sammen med vennerne fra gaden en fest, imens de Sammen afprøvede alle dens funktioner.

En elektronisk perleplade

Pixelator er som sagt en elektronisk perleplade, hvor man via knapper kan skifte imellem 50 allerede indlagte motiver. Både til almindlige perlerplader og 3D perlerplader – her kan man lave små figurer og armbånd f.eks. Ved at hente den gratis SmArt Pixelator app ned på din smartphone udvides konceptet yderligere.

Med appen kan man lege med ens egne fotos. Tag et billede uden alt for mange detaljer og appen ændre det til et perleplademønster. Mønsteret sendes så via Bluetooth til pixelatoren og bum så kan man lave sit eget billede i perler. Hvor sejt er det lige? Vi har ikke leget med vores egne billeder endnu da vi så behøver lidt flere farver mener Alma. Så nu venter vi pænt på posten. Man kan man jo tage et billede af lige det man syntes f.eks sin ynglings-LOL-figur og så lave den i perler. Den feature har jeg dog ikke fortalt hende om endnu. Det kommer en dag når hun trænger til nye udfordringer – eller en dag når moren har lidt mere overskud til lige at skulle finde den helt rigtige LOL dukke med den rigtige kjole. Onde onde mor.

Børn og teknisk snilde

Både App’en og Pixelatoren er super brugervenlige og både Alma på 6 og William på 4 kan være med. De finder nemt billederne og hopper rundt i de forskellige motiver. Det er meget fascinerede af at se dem betjene den som det mest naturlige. Når det så kommer til selve det at sætte perlerne på pladen kræver det dog noget tålmodighed og en god finmotorik at få de små perler til at sidde fast. Perlerne er en mellemting mellem HAMA mini og midi. Så man skal altså huske at købe specialperlerne, som passer til. De fleste aldre kan være med, men det er nok en fordel at være omkring de 6-7 år, hvis man ikke skal have alt for meget voksen hjælp. Alma var rimelig selvkørerende.

Til Pixelator kan man udover perler også købe palietter og små stifter, som kan sættes i de medfølgende plader. Vi har leget en del med pallietterne og her kræver det altså lidt voksenhjælp når man er 7 år. Alma sad tålmodigt og satte dem på men de hoppede op rigtig mange gange – indtil man ligesom fik dem trykket hårdt på. Det slog dog ikke Alma ud. Palietter skal der til når man er 7 år.

Prisen på en opgradering af ens perleplader…

…599kr hos Panduro. Det er den nette sum som sådan en maskine koster. Her kan man også købe alt det ekstra tilbehør som vi har skrevet om samt flere perler. Appen er, som sagt, ganske gratis og kan bruges på både Android og Apple.

Er dette en nødvendighed? Tjaaa det er svært at svare på, men det er sjovt og giver en helt ny vinkel på en perleplade. Det er et godt alternativ til iPad’en i ulvetimen. Der er tilpas med teknologi og koncentrationen og fingerfærdighederne trænes.
Så Pixelator er helt klart kommet for at blive her på matriklen, så VELKOMMEN til.

Momstertest

Overvejer du også om I skal have en SmArt Pixelator i jeres familie? Så læs meget mere om det i den nærmeste fremtid på Momstertest, hvor en håndfuld mødre meget mere detaljeret anmelder den.

2 comments / Add your comment below

  1. Sikke en sjov gadget. Måske min yngste på 8 år skulle ønske sig den til jul. Han elsker kreative ting, og gider ikke så meget legetøj. kh Pia

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.