Halloween: En grufuld middag

Vi bliver mere og mere vilde med traditionerne og (u)hyggen omkring halloween. Vi tilfører lidt mere gys for hvert år og ungerne elsker det. Vi laver selvfølgelig uhyggen i børnehøjde, men tilsyneladende er de ikke videre skræmte. Måske fordi det foregår på hjemmebane og med dem bag roret når der skal pyntes og kokkereres. Læs med om vores uhyggelige halloween middag med både afskårne fingre, spiselige edderkopper og mumier.

Det er altid et hit når maden er klædt lidt ud, hvad end det er i madpakken eller på middagsbordet. Ved højtider pynter vi gerne maden til lejligheden. Eksempelvis vores påskekager eller vores børnevenlige fastelavnsmuffins. Nu rammer Halloween os snart og så står menuen selvfølgelig på uhyggeligt mad.

Spiselige mumier

Mumier hører sig til når det er halloween og de er ret nemme, at lave som pølsehorn.
Det eneste du skal bruge er pølser, en madtusch og noget dej. Vi har snydt og brugt en købe-pizza dej. I ved de der ferske dej-ruller.

De er ret enkle at lave. Skær pølserne over i halve og klip tynde strimler af pizzadejen. Du kan vælge om der skal skæres i pølsen så der kommer arme og ben. Synes det ser ret fint ud men det er selvfølgelig hurtigere at sno dejen om, hvis ikke man skal omkring arme og ben. Slut af med at tegne øjne med en madtusch.

De er geniale i madpakken eller i madkurven.

Kogte edderkopper

Når der nu er gang i pølserne så prøv lige disse nemme edderkopper også. De er gode både som snacks eller som en del af aftensmaden.
Igen er vi ude i det meget simple, hvor børnene sagtens kan være med. Her skal der kun bruges pølser i små stykker og ukogte spagettier.

Pølserne skæres ud i passende små stykker og ligeledes knækkes spaghettierne i passende stykker. Stykkerne stikkes gennem pølsen. Dette gøres med i alt tre stykker så det ender ud med i alt 6 ben pr edderkop spagettierne koges i godt 5 minutter eller til spagettien er kogt. Så er der serveret. Simpelt men med lidt blodig ketchup så er de børnenes favoritter.

Blodige heksefingre

Disse småkager er en klassikere men det er første gang vi har bagt dem. De ser virkelig ægte ud. Så ægte at de mindste liiiige skal overtales til at smage dem. De smager heldigvis godt af vaniljekager så når man først har spist én så fortsætter det derud af. Så et tip må være at bage dobbelt portion når du er i gang.

Vi fandt opskriften hos Marinas mad, hvor der er en fin vejledning og gode tips. Dejen er en klassisk vaniljedej med halve mandler dyppet i hindbærmarmelade som negle. Der er drysset lidt kakao over for at de fingrene skal se lidt beskidte ud. Vi dyppede vores heksefingre i hindbærmarmelade. De vil passe perfekt i madpakken. Gyyyys…

Sunde skikkelser

Sminket frugt og grønt smager bare bedre!! De frugter, hvor skrællen ikke spises kan du jo male dem med hvilken som helst sort tusch.

Ellers har vi brugt sukkerøjne som pynt. De er altså virkelig søde. Vi har brugt mini snack pebere og kiwi. Hvem kan stå for noget mad, der har de sukkerøjne? Det ville passe perfekt i Halloween madpakken.

Blodig bowle

Til et hver uhyggeligt hallowenparty hører der sig selvfølgelig også en blodig bowle med iskolde, blege hænder i. Det er virkelig nemt at lave og man kan jo putte, hvad man har i, bare det er rødt som blod.
Vi har puttet vand i en engangshandske og bundet en knude på. Vent til de er frosne og pil så handsken af. Pyt dem lige kort inden under den varme hane så slipper handsken lettere.

Så er det bare at bloppe de kolde hænder ned i bowlen. Har du nogle uhyggelige edderkopper, en slange eller noget andet grusomt så blop det i.
Vi har dyppet glassenes kan i blod (rød saft/alternativ frugtfarve) og dyppet dem i sukker. Mmmm!

De sociale medier bugner af uhyggelige og sjove ideer til Halloween menuen. Tjek fx disse Glødende kul ud som Malene fra Åndehuller har lavet med sine børn. De ser virkelig ægte ud og bag udseendet skulle de gemme på de blødeste boller.

Følg med her på kanalen, hvor vi snart skriver lidt om uuuuhyggeligt DIY Halloween pynt af både den ene og den anden slags.

HAPPY HALLOWEEN

2 kommentarer til “Halloween: En grufuld middag”

  1. Sikke mange fine og spiselige Halloweenglæder. Ligesom det er til jul synes jeg faktisk tit at klassikerne er de bedste. De bliver jo en del af det man glæder sig til ❤️🎃👻 Så hyggeligt at mine heksefingre er kommet med på jeres Halloween menu. Jeg lærte at lave dem i New York for mere end 20 år siden så man kan hvis roligt kalde dem for en klassiker ❤️🎃🇺🇸. Glæder mig til at se hvad I ellers laver til Halloween. Happy Halloween 🎃😱☠️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen