Efterårsferie, troldesnot og dragejagt.

Så er efterårsferien startet og vi er vilde med det. I dag har vi sovet længe. Vasket tøj. Set Ipad. Hygget med troldesnot og været på dragejagt. Læs nærmere og hør mere om, hvad resten af ugen byder på.

Børnene holder fri fra børnehave i denne uge så det er med at benytte sig af den ekstra tid og byens mange ferietilbud. Dog skal de to store på ferie hos bedstemor og bedstefar et par dage så meget desto mere er det med at udnytte tiden og nå nogle af byens aktiviteter de dage de er hjemme. Hjemme-hygge tid skal vi også nå jo.

Troldesnot

Har I prøvet at lege med troldesnot? Hvis man kan sige, at der er sæson for at lege med troldesnot så må det da være nu, hvor det snart er halloween.

Det er virkelig en sanseoplevelse at lege med troldesnot. Det er svært at forklare, hvordan konsistensen er. Det er ret fast og i næste sekund løber det ud mellem fingrene som slim.

Det er mega nemt at lave og består kun af kartoffelmel og vand (og evt. noget frugt/pasta farve). Opskriften Og inspirationen fandt vi hos Kriblekongen, som i øvrigt har masser af børnevenlige, sanseudviklende ideer. Find opskriften på troldesnot lige her.

Har I ingen kartoffelmel i huset så sku I tage og prøve hjemmelavet modellervoks. Opskriften er lige her. Alle børn elsker modellervoks, ikke sandt?

Miniferie

Vi har valgt at børnene skal holde ferie denne uge trods det, at far ikke holder ferie. Børnene har længe efterspurgt at komme på ferie hos Bedstemor og Bedstefar UDEN mor og far. Så nu var der en kærkommen lejlighed til at få et par dages ferie hjemmefra. Det passer helt perfekt da Freja og Villums store fætre og kusine også kommer et par dage på besøg hos Bedstemor og Bedstefar.
Desuden kan det være lidt kedeligt og hårdt for alle at skulle være en hel uge hjemme sammen med lillesøster Saga, da hun stadig kræver ret meget opmærksomhed fra mor.

Total win-win

Dragejagt

Mandag eftermiddag blev brugt på dragejagt i Storcenter Nord. Storcenter Nord har af og til fine udstillinger som børnene elsker. Lige for tiden og indtil d 27. oktober er det så altså drager. I efterårsferien er der gjort lidt særligt ud af udstillingen og det er her muligt at deltage i dragejagt. Dragejagten starter i foyeren, hvor to drageprinsesser introducere til dragejagten og uddeler “jagtkort” og beskytter-armbånd inden jagten på skjulte tal hos dragerne rundt om i centeret kan begynde. Børnene var total med på ideen om at finde tallene til koden på hængelåsen Så kisten kunne åbnes. Det er helt gratis at deltage og i kan tro der blev løbet og søgt.

Legelandet blev naturligvis også besøgt og i anledning af ferien nød vi også en is inden turen gik hjemad.

Jeg ved, at der er flere af byens storcentre, der har aktiviteter og feriepas her i efterårsferien. Det er bare at undersøge mulighederne.

Lokalbibliotekerne

Vi holder altid skarpt øje med bibliotekernes aktiviteter. Især her i ferierne er deres programmer spækket med fede aktiviteter i børnehøjde. Gå lige ind og tjek programmet for bibliotekerne nær dig. Se lige her.
Vi har da set os varmt på et par af aktiviteterne. For eksempel Movietime for de yngste (Gjellerup), magisk KREAværksted (Dokk1) og Fysikshow (Åby).

Læs mere om et af vores ynglings-lokalbiblioteker lige her.

Højtlæsning og nærvær

Ferie er lig med tøffetid og dermed tid til højtlæsning. Hvis der er noget, der kan samle børnene herhjemme er det højtlæsning. Lige for tiden er vi ambassadører for Alvilda og vi mæsker os derfor i Gurli Gris og lige for tiden er det “Modige Magnus“ og “5 minutters Eventyr“. Find i øvrigt rabatkode til Modige Magnus på vores Instagram profil.
Højtlæsning giver god anledning til en masse snakke og læring. Det er ren hygge. Læs mere om vores hygge med højtlæsning lige her.

Halloween

Ugen slutter vi selvfølgelig af med et smut i Tivoli Friheden for at opleve deres Halloween. Moster og kusinerne kommer på overnatning fra torsdag til fredag og så skal der hygges. Vi har før oplevet Halloween i Tivoli Friheden og det skal vi også i år. Mon ikke lige vi skal opleve det uhyggelige Haunted House. Gyyyys.

God ferie til jer folkens. Hvad skal i lave i ferien?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen