Venindehygge: Art by me

Vi har tradition for at give hinanden oplevelser i gave. Oplevelser sammen selvfølgelig. Vi har både været i spa, på restaurant og nu også hos Art By Me. Ja vi har efterhånden været der et par gange faktisk. Både sammen og hver for sig i andre anledninger. Læs med og hør nærmere.

Art By Me er en hyggelig café i Aalborg og Aarhus, hvor man kan male på keramik. Vi har besøgt cafeen i Aarhus, men konceptet er helt det samme som i Aalborg. Og vi er vilde med det.

Jamen hvordan?

Caféen i Aarhus ligger på hjørnet af Vesterbro Torv. Med vinduer der er fyldt med smukt, kært og finurligt dekoreret keramik. Fængende og inspirerende. Trods den tætte trafik udenfor så indfinder roen sig når man træder ind i den lune café, hvor man modtages venligt, vises til rette og instrueres til konceptet.

Man starter med at vælge et stykke keramik og det er altså sin sag. Der er virkelig meget forskelligt. Kan godt indrømme, at der blev skiftet mening et par gange, da vi var der første gang. Men hallo tjek lige det udvalg:

Efterfølgende introduceres man til alle farverne i “farvebaren” og de forskellige dekorations-teknikker og redskaber. Der er ydermere en masse inspirationsmapper at kigge i. Derfra går tiden bare stærkt. Det handler jo om at ligge en god plan, så det færdige resultat bliver nogenlunde som ønsket. Men altså som rigtige sygeplejersker så har vi jo altid en plan b (c og d) når det ikke lige går som planlagt. Og vi kan godt indrømme at planen ændrede sig et par gange.

Det er så hyggeligt at sidde der dybt koncentret i hinandens selskab, mens man forsøger at få det hele til at gå op i en højere enhed. Skulle man bliver usikker på sine valg, hvordan det skal ende med at se ud eller bare har brug for et godt råd så står de søde piger straks klar til at guide én videre. Det er svært at lade være med at smugkigge, hvad de andre borde får lavet – det er virkelig nemt at falde i snak med folk man aldrig har mødt før. Man bliver jo ligesom nødt til at høre om deres planer og projekter.

Eminent gaveidé

Stedet er genialt til at hygge sig mens man er kreativ, hvad end det er på en date, mor-barn tur, morsdags-gave, polterabend eller som venindehygge.

For en måneds tid siden indløste Mormor (Dortes mor) sin morsdagsgave. Virkelig hyggelig eftermiddag som vi nu med vores færdige keramik i hånden kan mindes. Ideel og mindeværdig gave. Hvis du ønsker at give et gavekort til en sådan oplevelse så kan du få lavet et gavekort i cafeen eller købe den på hjemmesiden. Selve gavekortet er selvfølgelig lavet i keramik. Se selv her.

Her forsøgte jeg mig med sæbeboble teknik, silketryk (elgen), og bogstavstempler. Og synes da nu det endte med at blive ret fint. Når man så først har luret teknikken og ser resultatet så bliver man bidt. Vi troede vi ville være færdige i løbet af ingen tid men pludselig var der gået et par timer. Det tager tid at bestemme sig!

A hug in a cup

Inde i Art By Me har de selvfølgelig deres egen lille cafe, med hjemmelavede unikke kopper. Så mens man sidde og fundere over, hvordan det her keramik projekt skal ende, kan man nyde lidt at drikke og noget sødt til ganen. Dengang Alma var med dernede troede hun næsten, at hun var kommet i paradis. Hun fik en kæmpe kop kakao toppet med skumfiduser og drys. Den blev nydt mens hun sad og malede sin keramik-enhjørning med glimmer maling. Så kan en onsdag eftermiddag da ikke blive bedre.

Krystal aftener

Vi var afsted sammen til et af de særlige krystal aftener. For nuværende finder disse aftener sted den første onsdag i hver måned. Læs mere om disse aftener lige her. På sådanne aftener findes den mere eksklusive krystal glasur frem. Den indeholder krystaller og oxider, som giver keramikken et utroligt flot farvespil og en metallisk skær. Som de sagde så havde de aldrig oplevet, at slutresultatet blev grimt med dette maling. Så helt galt kunne det jo ikke gå. Der var et utal af forskellige farver og typer af krystalmaling, matte og blanke farver. Så var det bare lige at vælge….

Jo flere lag, jo mere ville det komme til at løbe og jo flere krystaller ville der være til at danne mønsteret. Og tro det eller lad være vores vaser blev så smukke. Vi er i den grad klar til at udfolde os igen med denne type maling.

Rent praktisk

Man betaler prisen der står på det keramik man vælger og det er inklusiv glaserering, vejledning og brænding uanset, hvilken maling eller teknik du vælger. Dog er der en lille mer-betaling på de særlige krystal-aftener, hvor der males med krystal glasuren. Keramikpriserne ligger mellem 125-549 kr. Den færdige keramik kan så afhentes efter 7-10 dage eller når man modtager en SMS.

Som sagt kan alle være med både børn og voksne. Du behøver heller ikke være af den kreative type. Bare du kan hygge dig.

Hvis du vil være sikker på, at der er plads så er det en god ide at bestille plads men drop-in er dog muligt. Bestil plads online lige her.

ART BY ME – AARHUS

Vesterbro Torv 6
8000 Aarhus

ART BY ME – AALBORG:

Dannebrogsgade 9
9000 Aalborg

Se her, hvor vi mere har fordrevet tiden henne på en ægte veninde-dag.

1 kommentar til “Venindehygge: Art by me”

  1. Pingback: Inspiration: Keramikhygge - Momster KREA

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen