Måltidskasser: Jeg har styr på madplanen skat…

….har jeg aldrig sagt før nu. Jeg elsker når der er styr på ugens madplan OG købt ind til den, ikke mindst. Desværre ender det alt for ofte med de samme retter. Jeg kan egentlig godt lide at lave mad men fantasien men tiden er der bare sjældent til nye spændende retter. De næste par uger prøver vi derfor noget nyt: måltidskasser. Vi får leveret maden og skal knap røre en finger selv. Læs med og se, hvordan og hvorledes.

//Måltidskasserne er sponsoreret af Kokkens Hverdagsmad. Ord, tanker og holdninger er vore egne //

Det er weekend og man har tiden til at lave madplan og købe ind. Hvad finder man så på? Hvad har de af kød i køledisken? Er der noget på tilbud? Hvad kan børnene lide? Hvad kan laves forholdsvist hurtigt? Forberedelse og indkøb tager tid især med et barn eller tre på slæb.

Madplan….hmmm

  • Mandag: Kødsovs, pasta og edamambønner
  • Tirsdag: Lasagne og gnavegrønt
  • Onsdag: Fiskefrikadeller, kartofler og majskolber
  • Torsdag: Bøf med løg, kartofler og ærter
  • Fredag: Byg selv burger
  • Lørdag: Pizza
  • Søndag: Frikadeller og pastasalat

Kender I den type madplaner? Den madplan går alt for ofte igen hjemme hos os. Møgkedelig efterhånden men børnene kan lidt det og det kan laves nogen lunde hurtigt.

Det handler ofte om, at tiden er knap når der skal laves mad. Eller rettere: Det er et dumt tidspunkt der skal laves mad på. Børnene er trætte og behøver positiv nærvær og det er altså svært at give en 3 årig positivt nærvær når der skal steges frikadeller. Jeg forsøger at få børnene med i madlavningen men energien er der bare ikke altid, hverken fra børn eller forældre. Uden aktivering er vi helt sikre på at have minimum et sovende barn på sofaen inden aftensmadstid.

Sovende børn er virkelig søde….bare ikke når de et par timer senere skal puttes til natten

Nå men nu er det som udgangspunkt slut med dårlig stemning i ulvetimen. Vi skal nemlig prøve måltidskasser fra Kokkens Hverdagsmad.

Mad på 20 minutter

Vi har tidligere prøvet andre typer måltidskasser og har egentlig også været tilfredse. Men konceptet bag Kokkens Hverdagsmad er lidt anderledes og yderst tiltalende: Mad på 20 minutter og minimal, hvad der skal laves. Det lyder da næsten for godt til at være sandt.

Fleksible måltidskasser

Man kan tilpasse måltidskasserne så de passer familien (fra 1-5 kuverter) og til 3 eller 4 dage. Man vælger selv, hvor hyppigt man ønsker kasserne og kan til og fra vælge kommende uge eller ændre leveringsadressen til sommerhuset. Vælger man en fast aftale er fragten tilmed gratis. Du kan vælge mellem to typer måltidskasser, hvor den primære forskel er mængden af grøntsager. Derudover kan du skifte nogle af retterne ud, hvis ikke de falder i din smag. Kan det være mere fleksibelt?

Menukortet

hjemmesiden eller i deres app kan man se menuen for de kommende par uger. Menuen i uge 38 menu ser fx sådan her ud:

Der er som sagt mulighed for at skifte nogle af retterne ud mod et mindre beløb. Der er 3 alternative retter her i blandt en fiske- og en vegetarret. Vi er nu ret godt tilfredse med den forslåede menu og glæder os til vi når til uge 38. Vil du også prøve så skal du bare bestille lige her inden onsdag. (Se i øvrigt tilbud nederst i indlægget).

Hvordan og hvor meget

Vi har valgt at bestille til 5 personer trods det at Saga endnu kun spiser et par mundfulde. Så er der nemlig til min frokost dagen efter. Mums.

MEN det vidste sig så, at der er mere end rigelig mad.

Der er nærmest nok til 2 aftener til vores familie. Så det har min mødregruppe nydt godt af. Næste gang vi bestiller nøjes vi med at bestille til max 4 personer og der vil stadig være rester nok til frokost dagen efter.

Fremgangsmåde for tilberedningen sendes pr mail et par dage før levering og kan ligeledes ses i appen. Appen kræver et login som man får når man opretter sig som kunde. Men fedt at have alle informationer lige ved hånden. Heri kan du også fra- og tilvælge retter og måltidskasser. Tilberedningen kan vitterlig skrives på et par linjer da det, som sagt, er minimalt, hvad der skal laves. Nemt og enkelt.

Overskud og tid til hygge

Fx stod menuen forleden på “Oksekødspølser med mexi-bbq mayo, råstegte kartofler og tomatsalat” . Det eneste vi skulle var at putte de krydrede kartofler i ovnen, stege pølserne og skære tomater og løg. Med de få og overskuelige gøremål kan man sagtens invitere børnene med i køkkenet. Freja elsker at hjælpe til og anrette så hun skar tomater mens jeg snittede løg. Villum sørgede for borddækning og far stegte pølser. Disse forberedelser, pånær ovnkartoflerne, startede vel og mærke først 10 minutter før vi satte os til bordet. Så fedt! Regn selv ud, hvor meget extra tid vi lige fik sammen med børnene. Vi har blandt andet lavet en masse perler sammen.

Når det handler om så få ting der skal gøre er der også mere energi til anretningen, som faktisk betyder ret så meget ihvertfald for mig.

Hvad og hvornår

Holdbarheden og mulighed for nedfrysning eller ej står tydeligt anmærket på, hver enkel råvare. Så får du planer i løbet af ugen eller er der rester til overs så kan nogle af retterne fryses ned. Men ved udpakning tjekkede jeg lige holdbarhed og holdte det sammen med ugens planer.

I øvrigt leveres maden i flamingo kasser toppet med is. Varerne er pakket tørt i en lukket pose og hver råvare er mærket med ret nummer og nr vare. Ex “Ret nr. 2 , råvare 2 af 10. Så varerne sorteres og tjekkes nemt fra en start. Skulle der være mangler tages der bare kontakt til deres hotline.

Tiltalende?

Lyder ovenstående tiltalende så kører der lige nu et introtilbud, hvor man ved køb af to måltidskasser får den 3. kasse gratis. Ydermere kan du spare 100 kr. ved at bruge rabatkoden: fantasifabrikken@outlook.dk .

Momstertest

Der er flere mødre igang med at teste disse måltidskasser lige nu og der vil om et par uger kommer en mere uddybende anmeldelse af Kokkens Hverdagsmad på momstertest.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen