Barsel: Leg på plejehjem

Halvdelen af FantasiFabrikken barsler den på livet løs og jeg elsker det. Selv om der er nok at se til med en lillesøster, to større søskende, oprydning, indkøb og aftensmad så prioritere jeg alligevel at tage del i nogle af de mange hyggelige barsels-aktiviteter. Læs med om en af de koncepter jeg virkelig er fan af: Leg på plejehjem.

//Billederne er delt med tilladelse//

At være på barsel er en fantastisk tid men kan, for nogen, bestemt også være ensom. Tiden kan, for nogen, være lang. Det lille vidunder efterkommer ikke altid forældrenes ønsker om at sove længere lure og være glad og tilfreds i de vågne timer. Det er ærlig talt heller ikke de lange intellektuelle snakke det bliver til. Jo vidst er smil og pludren givende meeeen….tiden kan være lang. Derfor holder jeg af at deltage i alle de gode arrangementer, der henvender sig til os barslende/hjemmegående. At komme ud af døren og møde andre gør bare min dag bedre.

Leg på plejehjem

En af de arrangementer jeg virkelig holder af er Leg på Plejehjem. Konceptet er genialt (læs mere uddybende om konceptet lige her) . Kort fortalt foregår legestuen sådan her:

  1. Mød op på plejehjemmet sammen med dit barn/børn. (Se her, hvor og hvornår)
  2. Drik kaffe/the/vand.
  3. Hyg jer med andre forældre og beboerne på plejehjemmet.
  4. Deltag i babyrytmik.
  5. Hyggesnak.
  6. Eventuel am eller nyd jeres madpakke
  7. Bliv og hæng lidt ud eller gå glad hjem.

Samværet på tværs af generationer er så fint. Det er tydeligt at se på de ældre, at de nyder børnenes tilstedeværelse. Ikke alle de ældre kan give udtryk for deres følelser men der er ingen tvivl om, at de glædes. Jeg “låner” gerne mit barn til en ældre for at se den glæde. De ældre giver bestemt også noget igen en ro, et smil og et kærligt håndtryk.

Legestuerne fungere som åbent hus, hvor man uden tilmelding kan møde op. Man kan komme som det lige passer indenfor tidsrummet. Når man det ikke lige frem når det starter er det helt okay. Jeg er vild med det da det ærlig talt ikke altid nemt at komme afsted til tiden med sådan en lille en. Jo vidst er det dejligt, at der er gang i babys mave men, det sker som regel altid når man er på vej ud af døren??

Hvordan og hvorledes

Der findes rasleæg, sæbebobler og tørklæder frem til alles glæde. Musikværten spiller på sin guitar og alle synger med og danser det bedste de har lært. De er noget for alle sanser og små som store for sig en god oplevelse. Saga sov den første halvdel af tiden og nød at vågne stille og iagttage de andre mens der blev sunget. Derefter var hun klar til at hilse på alle deltagerne unge som gamle. Heriblandt Grethe på snart 100, Arne i kørestol, Birtha med de flotte røde neglen og Bitten med de flotte ringe. Der er så mange herlige deltagere fra plejehjemmet. Efterhånden kender vi faktisk hinanden.

Legestuerne er selvkørende på den måde, at forældrene er med til at pakke legetøjet ind og ud, personalet på plejehjemmet hjælper beboerne til rette og en professionel musikvært står for selve rytmik-seancen. Det er så hyggeligt. Musik og velkendte børnesange gør noget godt for alle. Selv de demente ældre, som synes lidt tomme i blikket, liver op når der synges, klappes og rasles i takt til rytmerne.

Hvor og hvornår

Legestuerne finder sted én gang om ugen på hver af de 9 udvalgte plejehjem, som er fordelt i Aarhus kommune. Find et plejehjem nær dig lige her. Disse plejehjem har alt det fornødne en barslende/hjemmegående har brug for i forhold til legetøj, madning og pusling. Ydermere er man altid velkommen på plejehjemmet, hvis man har en ledig stund. Besøget vil med garanti skabe glæde og hey, hvilke børn elsker ikke at udforske nyt legetøj?

Fik jeg sagt at legestuerne, rytmik-seancen og det hyggelige samvær er ganske gratis. Projektet er udviklet af Esra Alici Pedersen med støtte fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen