På tur: Inviteret i Aalborg Zoo

Sidste lørdag var vi inviteret til Instagram event i Aalborg Zoo. Det var iværksætter og butiksejer Naja Borre, der stod bag eventet. Læs med om vores tur til Aalborg Zoo og det at være inviteret til et event.

Børnene er vilde med dyr. Ihvertfald, hvis de er på afstand. Villum har en kæmpe samling af legetøjsdyr herhjemme og de bliver dagligt fundet frem, stillet på række, stablet i bunker og sorteret i grupper. Så Villum var helt med på planen om en tur i Zoo og han snakkede meget om, at dyrerne jo var i bur. Jeg glædede mig til en dag med familien og ikke mindst at møde hovederne bag nogle de profiler jeg følger på Instagram.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo ligger kun en god times kørsel fra Aarhus og det er motorvej nærmest hele vejen så turen der til og fra gik hurtigt. Vi havde tjekket vejrudsigten, som spåede om masser af regn om formiddagen. Vi havde derfor pakket regntøj og gummistøvler til hele banden. Det vidste sig dog at regnen kom lidt i byger med gode pauser imellem og sidst på dagen blev det faktisk helt lunt. Børnene nød kun godt af de gode vandpytter.

Da vi ankom til Zoo fik vi stukket et overskueligt fold-ud kort i hånden som vi efter velkomsten kiggede nærmere på. Kortet indeholdt også tidspunkter for, hvor og hvornår de forskellige dyrefodringer og shows fandt sted i løbet af dagen.

Vi startede, som sagt, med en kort velkomst og introduktion til haven. Der blev også udleveret goodiebags og udtrukket konkurrencepræmier. Læs mere om eventet nederst i indlægget. Efter denne velkomst var det tid til at udforske parken på egen hånd.

Turen rundt i parken

Efter Villums ønske startede vi med at besøge tigerne og løverne. Hos mange af de dyr, der både kunne gå inde og ude var det muligt at gå indendøre og se ind i dyrernes bure. Det var jo genialt i det hurtigt omskiftelige vejr. Så mens skyerne tømte sig hyggede vi indendøre uden at gå glip af dyrerne.

I huset med de store aber kunne man se nærmere på dyrerne og prøve kræfter med abelivet. Det er muligt at nyde sin madpakke i dette hus, hvis ikke man er sart i forhold til lugten af abe-fis.

Vi kunne kigge på aberne i timevis. Deres rangorden og små drillerier. Det er utroligt så meget de faktisk ligner mennesker. Giiiid vores børn havde en hale ligesom aberne så ville man have bedre styr på dem. Vi så flere gange, hvordan abemor lige hev babyaben til sig i halen og smed den op på ryggen igen.

Vi var også ovre forbi de kære pingviner og søløver som man kunne se nærmere på både ovenfor vandet og gennem glasvinduer under vandet. Man kan bruge lang tid på at studere deres færden og sjove gang.

Der var mange fascinerende og store dyr at se på. De mest spændende var klart de dyr som børnene normalt kun ser på tegnefilm. Rundt omkring ved dyrerne var der små skilte med nyttig viden om dyrerne.

Der er mange dyr og kigge på.

Det var muligt at komme helt tæt på gederne og klappe dem. Det krævede dog lidt mod at nærme sig dyrerne. Men det endte da med at de fik aet gedekiddene.

Der er flere gode legepladser rundt i parken, som er værd at besøge. Ved legepladserne er der bord-bænke sæt. Så det er det perfekte spot for en eftermiddagssnack eller ligende.

Tip: Skriv dit telefonnummer på dit barns arm, hvis han/hun skulle blive væk. HUSK at sæt lyd på telefonen.

Fodringer og shows

Vi nåede desværre ikke til pingvinerne og søløvernes fodring så det må vi have til gode. Til gengæld fik vi set fodringerne af løverne og tigerne. Der var ret proppet derinde men børnene fik en plads på første parket så de så det hele på nærmeste hold. Der blev fortalt og informeret undervejs på en yderst børnevenlig måde. Vi hørte tilmed løven knurre. Liiiidt uhyggeligt. Orienter dig om de faste fodringstidspunkter lige her.

Vi nåede også forbi Safari Simons humoristiske show og dette års faste show: “Rejsen”. Her komme der levende, trænede dyr på scenen. Vi så et rensdyr, en ørn og et indisk svin på scenen. Meget spændende!

Guidet togtur

Man kan for et mindre beløb tage en guidet togtur rundt i parken. Det var rigtig hyggeligt og hey, børn elsker åbenbart bare at køre i de små langsomt kørende tog. Det var nu meget informativt at høre guiden fortælle om de dyr vi kørte forbi. Det var både fakta og små sjove historier om nogle af dyrerne.

Knurrende dinosaurusser

Aalborg Zoo har ofte skiftende særudstillinger. Lige for tiden var det dinosaurusser der var på programmet. Prøv lige at spørg om Villum var ellevild (og en smule skræmt) da han så dinoerne. De blev næstuderet og Villum gentog sin viden om at “det jo bare er dukke dyr og ikke ægte dyr” mange gange.

Uden mad og drikke

Der er flere forskellige spisesteder rundt i parken. Der er både asiatisk, mexicansk og almindelig fast food. Dog har mange af madstederne og kioskerne kun åben i højsæson. Dog har Skovbakken altid åbent så der spiste vi. Planen var egentlig at tage madpakker med men eftersom vi skulle have pusletaske, bæresele osv osv under klapvognen og vejret ikke var det bedste var vi blevet enige om at købe mad deroppe. Priserne er rimelige og der er et fint udvalg. Vi blev i hvertfald mætte.

Tip: Husk at køb en stor is!

Læs nærmere om de praktiske ting som åbningstider, billetpriser etc. lige her.

Følg med live

Vi er vilde med de webcams der er hos isbjørnen, løven og tigerne. De gør det muligt at følge med i dyrernes færden døgnet rundt. Man kan tilgå live optagelserne hjemme fra sofaen via deres hjemmeside. Vi har flere genbesøgt dyrerne på den måde. “Nu kender vi jo de dyr” som Freja siger.

Instagram event

Vi er stadig ret nye i sådanne events så vi var selvfølgelig spændte på turen. Der var virkelig lagt meget arbejde bag dette event. Naja Borre havde inviteret 30 instagrammere i zoo og derudover samlet den lækreste goodiebag til os. Hvad den indeholdte kan du se på vores Instagram profil, hvor vi har lavet en unboxing, hvor alle sponsorere er nævnt. Nu nyder vi bare produkterne og hvis vi bliver extra begejstrede for nogle af gaverne vil vi selvfølgelig sende lidt mere kærlighed til denne sponsor og produktet. Så følg med der, hvis du vil vide mere.

Det var rart at møde nogle af de bloggere som vi følger på Instagram og få sat et levende ansigt på. Det gør det kun endnu mere spændende at følge deres profiler. Jeg hilste blandt andre på Mascha (hende fra The Ordinary Mom) hun har også skrevet om sin lidt spontane deltagelse i eventet lige her.

Vil i se nærmere på Naja Borre, den ihærdige kvinde bag dette event, så følg hende endelig på Instagram eller besøg hendes butik og webshop: Ottendal.

2 kommentarer til “På tur: Inviteret i Aalborg Zoo”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen