10 ideer til uddeling i institutionen

Det er lige med at komme på en god ide som matcher både barnets ønsker og institutionens regler. Den stolthed barnet udstråler når der deles ud er værd at arbejde lidt for. Der findes dog mange ideer, der ikke kræver det vilde. Vi har samlet nogle ideer nedenfor. Der er lidt for enhver smag, alder og ideer, hvor alle kan være med.

Det er jo ingen hemmelighed at FantasiFabrikken elsker fest og farver – kan vi fejre noget så gør vi det. Derfor ser vi også frem til børnenes fødselsdage hvor de kan få lov at dele ud.

Sukkerfri eller tæt på

Både alder, sundhed og institutionen kan gøre, at man ønsker at dele sukkerfrie lækkerier ud. Læs med og bliv inspireret.

Sjove boller

Når der skal deles ud til de mindre børn eller man bare ønsker at servere noget, der kan mætte er boller en god ide. Boller kan formes som alverdens figurer og dyr. Man kan også tilføje en farve til de fleste børns begejstring. Vi lavet kajboller, kaninboller og bamseboller. De egner sig lige godt, så det er bare at lade barnet vælge. Med lidt snilde kan man jo lave nærmest hvad det skulle være.

Sundt og sødt

Tørret frugt og havregryn udgør en yderst delikat masse, der kan formes til figurer og mundrette kugler. Børnene elsker dem. De kan laves på forskellige mere eller mindre sunde udgaver. Vi har prøvet følgende: Figenfigurer, havregrynskugler, frugtstænger og energikugler.

Popcorn i forklædning

Popcorn er vidst et hit hos de fleste børn, hvis ikke alle. Hvis de serveres i en fin pose eller kop, bliver de kun endnu mere lækre. Vi har forklædt dem som Frode Får og Ninjago. følg linksene og find skabeloner.

Snackposer

Vi har flere gange lavet snackposer. Indholdet og formen kan tilpasses alle anledninger og aldre. Læs med her og her og bliv inspireret til indhold og form. Der er skabeloner til fri afbenyttelse.

Frugt sjov

Frugt er altid et hit især når det har form som noget. Vi har indtil videre forsøgt os med frugtbiler og tryllestave.

Frugtvafler

Disse frugtvafler delte Freja rundt med stolthed da hun i sin tid holdte afslutning i vuggestuen. Er der børn der helt skal undgå sukker kan man bytte vaflen ud med et engangskrus.

Søde sager med måde

I vores institution må der gerne serveres søde sager ved særlige lejligheder. Selvfølgelig alt med måde især hos de yngste børn.

Forklædte muffins

Der er noget fortryllende over regnbuer og disse kager er ingen undtagelse. Muffins der er pyntet fint er en sikker vinder. Vi har lavet lidt forskellige: Regnbuemuffins, dyremuffins og maskerede muffins.

Romkugler

Vi eeeelsker romkugler her på FantasiFabrikken. De kan laves i passende størrelser og formes til figurer. Krymlen er en vigtig faktor. De kan også kommes i fine muffinforme og pyntes med kagefigurer på pind.

Spøgelsesslikkepinde

Alma delte disse slikkepinde ud i klassen på sin 6 års fødselsdag. Det var et hurtigt projekt som Alma var med til at lave.

Forklædte flødeboller

Villum elsker flødeboller og har to gange ønsket at dele flødeboller ud. De kan hurtigt og forholdsvis nemt peppes lidt op. Vi har indtil nu lavet indianer flødeboller og abe/bamse flødeboller.

Inden længe er det igen tid til uddeling så vi må i tænkeboks. Skriv endelig til os, hvis I har nogle gode ideer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen