Upcykling: Palle Legehus til under 250kr

Vi har cirka verdens mindste have, men trods alt en have, hvor der er plads til børnene. Vores have er indrettet efter, at børnene skal kunne lege og hygge sig der, så hver en lille centimeter er udnyttet. Eksempelvis har vi sådan et traditionelt købe-legestativ som vi har bygget lidt mindre end, hvad brugsanvisningen egentlig sagde. Det var en nødvendighed for, at havelågen ikke skulle flyttes. Så når børnene efterlyser et legehus må der tænkes alternativt. Læs med og se, hvad løsningen blev.

Efter vi har renoveret hus har vi fået leveret forskellige varer på paller. Disse paller har indtil nu dannet grund for et lounge område på vores altan. Så nu blev det altså tid til at bygge legehus til børnene i haven.

Som mange af disse små projekter så kan det altså kun gå for langsomt med at komme i gang når først jeg har fået ideen. Problemet er bare, at mine ideer ofte kræver Julians hjælp. Jeg hjælper glad og gerne til men det er ham som ved, hvordan man gør og fører værktøjet. Heldigvis er han en meget tålmodig mand, som efter 14 år i mit selskab godt ved, at det lige så godt bare kan blive gjort med det sammen.

Materialer

  • 3 almindelige paller – brug dem du har, bare de er i samme størrelse.
  • 1 lille palle
  • 2 lægter
  • Armerings-pressenning
  • Skuer og spændeskiver
  • Rest brædder (som dem man bruger til f.eks. terassser).
  • En hules masse vinkel- og flade beslag. Man kunne sagtens have nøjes med lange skruer i stedet for beslag, men vi havde en masse til overs fra vores terrasse-byggeri.

Jeg vil mene det meste kan købes i Silvan, Jem&Fix, Bauhaus eller ligende.

Fremgangsmåde

Så var det ellers bare at gå i gang. Da jeg fik Julian lokket med på ideen tog det kun cirka en lang formiddag at lave. Desværre har vi ikke nogle proces billeder. Jeg vil forsøger så godt kan at forklare, hvordan vi har gjort det.

Aller først startede vi med at sættes de 3 paller op som vægge [ . Man skal huske at paller ikke er helt kurante i størrelsen så man skal kunne lide et lidt rustik look.

Vi har ligesom flettet dem lidt ind i hinanden ved at stille bagvæggen op så den svæver fra jorden og hviler på de andre to paller. Sæt det sammen med vinkel beslag løbende så det står stabilt.

Da Alma også skulle kunne stå oprejst derinde ville vi gerne, at det var lidt højere. Derfor har vi sat nogle klodser på i hvert hjørne, så taget blev løftet lidt. Klosserne stammer fra den bagerste palle og blev sat fast med vinkel – og fladebeslag.

I ly for regnen

Tag-konstruktionen byggede vi inden vi monterede den på “huset”. Vi byggede to retvinklede V’er ud af lægterne, hvert ben var ca 1m. Og så satte vi dem sammen med 4 brædder i sammen længde som pallerne. Én brædde for oven og én i bunden i hver side.

Nu skulle det så bare betrækkes med armerings-pressenning. Mål op og klip det af så det cirka passer, der skal være nok til at folde det omkring tagkonstruktionen. Vi satte det fast med skuer og trak det på plads undervejes. For at skruerne ikke skal trække for meget i pressingen og få den ødelagt brugte vi spændskiver ved hver skue. Vi satte taget fast med vinkelbeslag.

Man kan selvfølgelig vælge lige den tagbeklædning man ønsker. Men vi er glade for, at det fremstår så luftigt når nu haven ikke er større. Nu må vi se, hvor lang tid det holder, det har ihvertfald holdt fint de første 6 måneder.

Kom og køb…

For at få den lille palle til at passe som ’købmandsdisk’ på huset blev den savet lidt til i den ene side, Det gjorde, at det kom til at flugte med ydersiden af legehuset. Den passede fint i højden.

Til slut brugte vi noget af rest træet til at lave hylder inde i legehuset. De blev kanalen enkelt skruet oven på pallens tværkonsteuktion.

Det sidste touch

Husk at sikre jer at alle gamle søm og skruer fra pallerne er sat ordentlig fast og at de ikke stikker ud. Vores havde nogle søm, som vi skulle trække ud da de var alt for skævt sat i. Derudover er det en god ide lige at give det lidt sandpapir inden børnene slippes løs.

Fra da Dorte købte hus havde vi overtaget en masse udendøres trægulv-stykker, de danner gulvet på vores altan og nu også i legehuset – det er perfekt.

Børnene leger i det hver gang de er i haven, ligegyldigt om solen skinner eller det regner. Det ændre funktion hele tiden, så er det et familiehus, så en isbod og til tider en dyrlæge.

Vil I også lave is der kan sælges i legehuset? Så tjek det ud lige her.

4 kommentarer til “Upcykling: Palle Legehus til under 250kr”

  1. Pingback: Upcycling: legehus af paller til børn - Momster KREA

  2. Pingback: Upcycling: legehus af paller til børn – MOMSTER BUSINESS TEMPLATE KREA

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen