Nemme, lækre madpakke-ideer

Så er det atter blevet madpakketid. Ferien er ovre og her på FantasiFabrikken er hverdagen startet med fuld fart. Alma er startet i skole igen, hvilket betyder, at der skal være styr på madpakken og alt muligt andet. Derfor er det godt at have dele af madpakken på lager. Vi har fyldt fryseren med lækkerier så det er nemt lige at tage noget op af fryseren. Læs med og få inspiration og opskrifter til en lækker madpakke.

Herhjemme står madpakken også af rugbrødsmadder og det er ikke mindre populært end andre ting. Men lidt afveksling er godt så det ikke er det samme hver dag. Madpakken skal jo dække flere spisepauser på nutidens lange skoledage så de skal være nærende og mættende

De dage, hvor det er helt vildt skal den ene af familierne på FantasiFabrikken smøre 7 madpakker! Så det kræver lidt forberedelse og forskelligt indhold for ikke at skulle gå død i det.

Pirogger

En sikker vinder hjemme hos os er disse pikante pirogger, som er perfekte af have i fryseren og tage op om morgenen og putte i madpakken. Fyldet kan jo varieres alt efter, hvad man lige har og ønsker. Vi har lavet dem med både oksekød, skinke og kyllingestrimler. Kun fantasien sætter grænser. En anden god ting er, at børnene sagtens kan hjælpe til under produktionen af piroggerne det giver her lidt extra appetit når man nu selv har lavet madpakken.

Pizzaboller

Endnu et sikkert hit til madpakken er: Pizzaboller. Vi bager altid en stor portion så vi har et lille lager i fryseren til madpakker, eftermiddagsmad eller aftensmad til børnene, de aftener, hvor der efter sengetid serveres voksen-aftensmad. Pizzabollerne kan jo også varieres i forhold til fyldet alt efter smag.

Pølsehorn

Pølsehorn er altid et hit, hvad end det er i madpakken eller til udflugter. Vi har to favoritter på FantasiFabrikken det er disse og disse. Med lidt assistance kan børnene sagtens være med til at lave pølsehornene. Så går ulvetimen lidt hurtigere.

Figenstænger, havregrynskugler og müslistykker

I børnenes madpakker gemmer der sig altid lidt sødt og lækkert. Vi har her et par ideer til nogle mindre usunde snacks, som altid er populær herhjemme. Der plejer at ryge en del af snacksene under produktionen så lav endelig en stor portion når I er i gang.

Alle tre snacks er så men lige populære så det er bare med at vælge, hvad det lige skal være. Figenstænger (disse og disse) og  havregrynskugler elsker børnene at være med til at lave. Müslistykkerne er mest til skolebørnene, da der er lidt mere bid i disse.

Så er der ikke andet for end at komme igang med forberedelserne til ungernes (og vores egen) madpakker så de kan være fyldt med lækkert og nærende indhold.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen