Dåb: Lyserød og yndig

Så blev det tid til at holde dåb for det nyeste medlem på FantasiFabrikken: Saga. Det var sådan en fin en dag. Men hygge, lækkert mad og den nærmeste familie. Vi har her samlet lidt om vores forberedelser, borddækning og maden. Læs med og bliv inspireret.

Det er lige med at finde et nogenlunde gennemgående tema for dåbsfesten så man ikke kommer til at blande en masse forskellige smukke temaer sammen. Nettet bugner jo af smuk inspiration. Vi var dog kommet frem til, at det skulle være lyserødt, yndigt og “boblende”. Se hvordan det blev flettet sammen.

Invitationer

Invitationerne er jo noget af det første der skal laves når der skal holdes dåb. Vi havde dog sendt en “save the date” SMS ud til alle gæsterne for at sikre os, at alle kunne komme. Invitationerne blev printet på noget akvarel papir, hvorpå jeg sammen med børnene havde lavet sæbeboble kunst. Det er en ret sjov metode, hvor man putter farve i sæbevand og laver bobler, som så pryder papiret. Ret nemt.

Vi valgte selvfølgelig så, at det var lyserøde bobler, der skulle pryde barnedåbsinvitationerne.

Teksten på invitationerne skulle være kort, enkel og gerne lidt anderledes. Fandt inspiration i en bekendts invitation og kom frem til følgende tekst.

Du kan finde skabelonen lige her og ændre teksten som det nu passer.

Nu vi var ude i det pigede tema skulle invitationen omsluttes af en yndig blondeserviet og lukkes med et lyserødt silkebånd. Denne blondeserviet er 18 cm i diameter

Borddækning og pynt

Ved borddækningen lod vi det fine sæbeboble-kunst gå igen i menukortene. Menukortene satte vi i en TOLSBY ramme fra IKEA. Det gjorde sig godt med lidt højde på bordet og hjalp til, at menukortet ikke forsvandt på bordet. Rammerne pyntede vi med noget af det konfetti, som også var strøet på borderne

Da der skulle sættes forretstallerken på tallerknerne valgte vi ikke at folde servietterne men blot lægge dem på tallerknerne. Vi havde sat to størrelser sammen og strøet med lidt konfetti.

Der blev, som sagt, strøet med små “bobler” i form af rundt konfetti i lyserøde nuancer (og guld) og forskellige størrelser. Jeg havde også printet nogle billeder af lillesøster på noget transparent papir og stanset dem ud i runde “bobler”. Det krævede dog at de blev rullet et par gange så de ikke rullede sammen.

Jeg havde købt nogle lyserøde roser, noget brudeslør og fundet, hvad jeg ellers havde af lyserøde blomster i haven. Blomsterne blev sat i glas og flasker i forskellige størrelser, former og højder. Rundt om glassene var der sat et lyserødt silkebånd, af samme slags som på indbydelser og på dåbskjolen. Nogle af glassene stod på små blondeservietter som dem fra indbydelserne.

Vi havde pustet en masse balloner op og hængt over borderne samt lavet en ranke til indgangen fra vejen. Det var købt i en sampak herfra.

Menuen

Vi havde bestilt det meste af maden udefra, herunder forret og buffet. Det var fra Smageriet og var rigtig lækkert. Forretten var knap så børnevenlig så børnene fik en tallerken anrettet med vingummifisk. Vi havde opgraderet buffeten så den var mere børnevenlig. Der var hjemmebagte pizzasnegle og pølsehorn samt lidt børnevenligt grønt.

Dessert/kaffebordet var fyldt med lækkerier og smukke kager, hvoraf familien havde medbragt en stor del. Min lillesøster havde lavet de lækreste cheesecakes. Blandt andet en jordbær/koldskål variant. Ingredienslisten findes her på Liv Martines blog. Derudover var der yderligere en lille slikbuffet og is i fryseren til de, som var til det.

Aftensmaden bestod af grillpølser, hotdogs og kartoffelsalat.

Velbekomme!

Dåb og smukke toner

Saga blev, som sine søskende, døbt i kirken. Denne gang havde vi valgt en lørdagsdåb, hvor det kun var vores gæster og os i kirken. Det havde vi valgt så vores gæster ikke skulle haste hjem for at nå sengetid og yderligere havde vi forældre valgt at blive velsignet som en lille Surprise. Vi havde fået en til at komme og synge et par sange for os i kirken. Før dåben sang hun “En verden af liv”. Det var så smukt og rent uden instrumenter. Som breaking af vielsen sang hun “Uden forsvar”. Det var SÅ mindeværdigt smukt og magisk. Vi fandt sangeren, Ida, på Eventzonen.

Læs med om storebrors lyseblå dåb lige her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen