Bålmadsret nr. 1: Snobrød

Snobrød er bålmadsret nr. 1! Børnene elsker det og det er bare super hyggeligt at sidde samlet rundt om bålet. Så er det ligegyldig om det er hjemme i haven, sommerhuset, ved stranden eller ude i naturen. Roen rammer bare én når man sidder der, trods det, at det ofte ender med, at det er de voksne der sidder med pindene.

Vi giver her vores bud på en nem og lækker dej til snobrød. Hvis man bruger tørgær kan man endda tage ingredienserne med og lave dejen på en vandretur ud i naturen. William er blevet fuldstændig vild med at komme ud og opleve naturen og alt det den har at byde på. Men han har også altid været et såkaldt udebarn fyldt med mudder bag ørene.

Ingredienser (ca. 5 snobrød)

  • 250g mel
  • 25g gær
  • 1,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • lidt olie
  • Ketchup eller marmelade

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet, hæld salt og olie i. Hæld melet i lidt efter lidt og ælt godt. Stil det overdækket i 30 min.

Tips: man kan evt bytte gæren ud med tørgær, hvis man er ude i naturen eller på ferie og ikke kan have frisk gær med (1 pose tørgær = 50g frisk gær)

Imens dejen hæver kan man gå på jagt efter de helt rigtige snobrødspinde. De må hverken være for korte eller for lange. De må tilpasses efter bålets størrelse. Det vigtigste er, at det er en pind der kan bære vægten af dejen. Det er en god ide at fjerne barken der, hvor dejen skal sidde.

Når deje er færdighævet, delens den i 5 stykker og rulles ud i strimler, disse snoes rundt om pinden.

Snobrødet er færdig når det lyder hult når man banker på det. Dyp det nu i ketchup eller marmelade. Mmmmm

Vores børn er ikke af den tålmodige type så vi skal gentagne gange minde dem om at snobrødet skal over gløderne og IKKE flammerne. Sidste gang spurgte Alma om vi ikke bare kunne tænde ovnen. Ofte er det sådan, at 30 min efter vi er færdige med at bage snobrød så er bålet perfekt – så er du ude i god tid så start bålet op i god tid så der er gode gløder når der skal bages.

Snobrød er ikke raketvidenskab, men hold op hvor er det hyggeligt at sidde der. Der er god tid til dybe samtaler og man kan ikke fortage sig andet end at kigge på snobrødet og sikre sig, at det ikke bliver sort.

Læs med her og se, hvad der ellers kan samle familien.

1 kommentar til “Bålmadsret nr. 1: Snobrød”

  1. Pingback: Retten der sikrer familiehygge: snobrød! - Momster Food

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen