På tur: Sol, sten, sand og vand

Trods solen kigger knap så meget frem i år som den gjorde sidste år så er vi alligevel nået til stranden et par gange. Der findes så mange finde strande der er værd at besøge. Så længe der er sand, vand og sten så er børnene glade. Alt der ud over er bare bonus. Læs med om en af vores favorit strande.

Børnene kan bruge evigheder på stranden. Bare der er sten, der kan smides i vandet eller sand der kan graves i så er de underholdt. På de sommerdage, hvor solen titter frem kan man endda få dyppet tæerne.

Bellevue stranden

En af vores ynglings-sommer-spot er Bellevue strand, som ligger i umiddelbar nærhed af os. 4 km nord for Aarhus centrum i Risskov. Stranden er virkelig fin med fint sand og kun få sten. Der er flere badebroer og tilmed en bred en af slagsen, som går hele vejen hen over sandstranden. Det gør det til et ideelt sted, når du er afhængig af en klapvogn eller en kørestol. Den kan parkeres på broen, hvorfra man kan gå ned på stranden.

Tiden gik bare derud af. Vi havde timet det med at Saga skulle sove. Så hun tog et par timer i bæreselen mens vi andre nød stranden. Børnene havde pakket en pose sandsager og var mere end underholdt. Der blev gravet huller, samlet gode kaste sten og de modige tog en dukkert. Vandet var ikke særlig varmt men børne var åbenbart ikke så kuldskær som forældrene. Bonus var når Molslinjen med jævne mellemrum sendte nogle børnevenlige bølger ind mod stranden. Udsigten ind over Aarhus og ud mod Kalø Vig klager vi bestemt heller ikke over.

Der var spændende at følge med i krabbefiskeriet på broen. Der blev gået en del ture frem og tilbage ud på broen. Vandet er ikke synderlig dybt selv for enden af broen. Da det kun var far der kunne springe i vandet var reglen dog, at man kun måtte gå ud i vandet inde fra standkanten og kun til navlen. Vandets temperatur satte en passende begrænsning på, hvor langt ud der blev gået.

Is, græs og skygge

Området derude er rigtig dejligt. Børnene var fuldt ud underholdt med sandet ved vandet og var ærlig talt nok umulige at lokke med væk derfra. MEN “bag” stranden er der et grønt område med buske der deler området op i små hyggekroge. Stedet er perfekt til en picnic, til en sand-fri is eller til at nyde solen uden sand.

Det grønne område gemmer også på en lille kiosk, hvor der blev solgt is, pølser og drikke. Kiosken har åben i højsæsonen.

Bonus er de store træer der sammen med buskene danner små skyggekroge, hvor de mindste kan få en lur i barnevognen.

En legeplads med fart i

Strandturen blev fuldendt med en tur på den fine legeplads bagerst i området. Der blev spillet bold, gynget og rutsjet. Legepladsen er også udstyret med en af de dersens runde kopper, som man sætter sig i, hvorefter den så ved hjælp af tyngdekraften drejer rundt. Villum var godtroende hoppet op i sådan en og den begyndte lige så stille at dreje og dreje og dreje og dreje. Jo mere panikken overtog Villum jo hurtigere drejede den rundt. Han blev dog redet og kom sig nogenlunde over turen (ssssh….mor og far grinte lidt i det skjulte). Stakkels dreng!

Området og stranden

I det grønne område er der et fint toilethus incl pusleplads og førstehjælpskasse.

Der er en kæmpe p-plads nær Bellevue strand, den ligger på Fortevej, 8240 i Risskov. Her er gratis parkering. Læs mere om Danmarks bedste sandstrande lige her.

Med den rette påklædning er stranden altid en tur værd. Husk: sand legesager, tørt tøj, håndklæder, noget drikke og et par våde klude til isfingrene.

Vil i fange flere krabber så kan man også der ikke så langt væk der fra – se hvor lige her.

1 kommentar til “På tur: Sol, sten, sand og vand”

  1. Pingback: Bellevue Strand - Momster Travel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen