Sommer og sol i Ebeltoft

Sommer og sol eller ihvertfald “sommer”. Solen kigger kun frem i små perioder. Skidt pyt vi hygger os med masser af tøffetid. Vi er tjekket ind i sommerhuset på Djursland og er man på disse kanter om sommeren skal man næsten altid forbi Ebeltoft. Det er som om, at Ebeltoft rimer på sommerferie for os.

Ebeltoft er en lille by, som er super charmenede. Det er lidt ligesom Den Gamle By i Aarhus bare i virkeligheden. Strøget er hyggeligt med små butikker og rigtig mange mennesker i højsæsonen. Men man kan sagtens komme rundt, alle er jo i sommerhumør så det er okay det ikke går så hurtigt.

Vi har dog fundet en lille perle, som er lidt mindre proppet nede ved havnen, på Havnevej. Her er bare rigtig sommer stemning, selvom det var overskyet sidst vi var der.

Man kan går en lille runde, hvor man starter på den ene side og når man kommer ned i bunden kan man gå tilbage på den anden side af husene, som ligger i midten.

Havnevej

På vejen ligger der hyggelige restauranter og specialbutikker, hvor man b.la. kan købe italienske specialiteter og dansk rosévin. Eller man kan besøge Hos Walter, som har ALT i vin, oste, spiritus og champagne. De har hylderen fulde og personalet er super hjælpsomme. Vi fik desværre ikke taget så mange billeder da vi jagtede ungerne så de ikke rev noget på gulvet. De smukke flasker var svære at holde fingerne fra, for både voksen og børn.

Man kan også se, hvordan glaspustning foregår og selvfølgelig købe noget af deres fine arbejde.

På vejen ned til Julians favorit sted på turen, kan man snuppe en is i Hansens Is´ bod imens man kigger efter fisk i havnebassinet. Til dem der ikke kender Hansens is, så er det virkelig kvalitetsis.

Om lidt er kaffen klar….

Nå men gårturens højdepunkt i følge Julian var kaffebaren nede for enden af havnen. Vi havde ikke prøvet det før, man da Julian er en rigtig kaffe nørd blev vi jo nød til at tjekke den ud. Stedet hedder Apelgren Jordt Coffee og er mega hyggeligt! De var så søde og serviceminded. Der var plads til børn og alle deres spørgsmål blev besvaret med et smil på læben selvom butikken var fyldt med kunder. Imens man nyder sin kaffe kan man sidde og kigger ud på bådene. Stedet var et hit, som vi bliver nød til at gentage. Hold øje med deres instagram profil: @apelgrenjordtcoffee, for blandt andet åbningstider og kurser.

Når man går ned på den anden side af husene ligger der en rigtig hyggelig legeplads hvor børnene lige kan få fyret lidt energi af.

Har man mod på at stå i kø kan man købe frisk fisk med hjem til aftensmaden fra Flyvefisken. Det er en oplevelse i sig selv

På vej tilbage til selve strøget fik børnene lavet deres egne slikkepinde hos Mols Bojsler og de sødeste unge mennesker, som arbejdede der.

Som traditionen forskriver skulle der spises Stjerneskud på Mellem jyder . Her kunne vi få lov til at sidde ude imellem regnbygerne.

Nå men som I kan høre er Ebeltoft et hyggeligt “must visit” når man er på disse kanter.

1 kommentar til “Sommer og sol i Ebeltoft”

  1. Pingback: Anbefaling og guide: Ebletoft - Momster Travel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen