Give away og højtlæsning som da mor var barn

Sommerferie og alle andre ferier for den sags skyld er, for os, lig med masser af tøffetid. Det er så skønt at have ordentlig tid til de små “ubetydelige” ting. Vi kan bruge oceaner af tid på perler, højtlæsning, tegning, spil, fange insekter og bare være sammen. Det er SÅ skønt! Læs med og se, hvad en af børnenes favorit aktiviteter er når der er tøffetid på programmet.

En af favoritaktiviteterne er uden tvivl: Højtlæsning! Det er noget, som kan samle alle børnene. Vi har et mindre bibliotek der hjemme. Tror faktisk det kunne gøre en bibliotikar misundelig.

Når vi tænker tilbage på vores barndom er det altså også noget af det hyggeligste når der var en voksen der læste højt. Så kunne man rigtig sidde der og putte mens der blev læst højt. Noget af det jeg husker var når min mormor skulle passe os. Så læste hun højt for os om aften og kunne ikke nænne at stoppe og hun ville også gerne selv høre slutningen. Så nogle gange fik vi hele bogen frem for et enkelt kapitel, indtil vores forældre pludselig stod inde på vores værelse.

På tur til biblioteket

Efter Alma er startet i skole er en af ugens højdepunkter at komme på biblioteket. Her kan de få lov at gå på opdagelse i alle de skønne bøger. Hun elsker det! Vi har efterhånden haft alle genre af bøger med hjemme. Lige fra, hvordan du passer et hamster til, hvordan du bygger en sæbekassebil. De bliver alle sammen studeret nøje. Nogen skal hun have læst højt et par gange og andre sidder hun ellers selv og bladre frem og tilbage i. Derfor er der også gerne en bibliotekstur på programmet op til ferierne for lige at få tanket op med lidt nyt læsestof. Her bliver både lånt letlæsnings-bøger og højtlæsnings-bøger.

Højtlæsning ftw

Rigtig meget forsking viser også, at højtlæsning er rigtig sundt for børn. Det skulle gøre det nemmer for børnene at lære og læse. Det må jo siges at være en god motivation for os forældre til at læse højt for børnene. Noget som er vigtigt for os forældre er, at bøgerne vi læser er af en vis standart. Vi har efterhånden prøvet alle slags bøger og forfattere og der er virkelig forskel på kvaliteten. Der er ihvertfald en god grund til at nogle højtlæsningsbøger går igen generation efter generation.

Nogle af de bøgers, der går igen er Astrid Lindgrens fortællinger. Børnene elsker Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberg. Efter vi har læst dem rigtigt mange gange griner de før vi når til det sjove og de glemme helt at trække vejret for en stund, hvis det er rigtig spændende. Det er så fortryllende at se, hvordan de lever sig ind i det og det er kun blevet mere efter vi har været på besøg i Astrid Lindgrens verden i Sverige.

Give Away

Trænger din familie også til lidt underholdning til sommerferien så smut over på vores Instagram (@fantasifabrikken_insta) og deltag i vores sommer Give Away af lækre sager fra Astrid Lindgrens univers.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen