Næringsrig og vitaminholdig babymad….hvordan?

Nu varer det ikke længe inden Saga skal i gang med at spise “rigtig” mad eller babymad. Grød, mos og sunde snacks. Det er så nemt at fuldamme for der ved man, at det de får indeholder, hvad de har brug for af næring. Med skemad opstår endnu en ny bekymring: Er det nu nærende og sundt nok det man servere? Læs med og se, hvordan man sikre, at maden er næringsrig og bevarer flest mulige vitaminer.

// Kidsme produkterne er sponsoreret af  Cepelo/Kidsme. Ord, tanker og holdninger er vore egne //

Pt bugner køkkenhaven og grøntsagsafdelingerne af lækre danske grøntsager. Lige som vi bedst kan lide dem. Der findes selvfølgelig grøntsager året rundt men sommerens grøntsagshøst er bare noget helt specielt og yderst smagsfuld. Der kan laves grød af de lækre bær og frugter. Mos af køkkenhavens grøntsager og der kan laves et lille lager af grøntsager til vinterens supper.

Det er dog ikke lige meget, hvordan maden tilberedes, hvis man ønsker at bevare flest mulige vitaminer. Og hvem ønsker ikke det? Vidste du at grøntsager ved kogning kan miste op til 75% af deres vitaminer? Ved dampning er det kun op til 25%. Vidste du, at de fleste vitaminer sidder i skrællen? Derfor er det en fordel, at blende det med i maden?

Vi har fået lov at teste Kidsme Food Maker, der med sine forskellige funktioner sikrer, at maden bevarer mest mulig næring under tilberedning. Vi har været i gang med at lave et lille lager af babymad baseret blandt andet på sommerens høst. Det viser sig at frossent grønt indeholder mere næring og flere vitaminer end de grøntsager, der opbevares på køl et par dage før det bruges (læs mere her). For os er der en vis tilfredsstillelse ved at servere hjemmelavet babymad som man ved, hvad indeholder.

Kidsme Baby Food maker

Vi var vældig spændte på at komme i gang med at preppe mad med Foodmakeren. Hvilken mor ønsker ikke at servere næringsrig mad for sit barn? Vi var ihvertfald tændt på ideen. Kidsme Baby Food Makeren har 4 brugbare funktioner: Damper, blender, varme og defrost.

Læste manualen og så et Youtube klip før jeg gik i gang. Manualen giver en god introduktion til damp- og blendefunktionerne, hvorimod jeg selv lige måtte prøve mig frem med varme- og optøfunktionerne. Hæftet giver også forslag til både frugt, grøntsags- og kødretter. Der findes et hav af ideer og opskrifter, hvis man søger på Google.

Når først man kender funktionerne er det jo bare at dampe og blende derud af. Den kan ikke lave kæmpe portioner men den kan lave rigeligt babymad til at mætte en babymave samtidig med, at der er nok til et par portioner til fryseren. Vi var overraskede over, hvor god den lille blender var. Mosen blev helt fin og fløjlsblød. Perfekt til en nybegynder. Man kan selvfølgelig blende sig frem til en ønsket konsistens alt efter barnets alder.

Dampning tager den tid det nu tager. Der er den, hverken hurtigere eller langsommere end en almindelig gryde. Men ved dampning vs kogning er dampning, som sagt, at foretrække. Det gode ved denne food maker er ydermere, at når det er dampet mørt så vendes skålen bare på hoved og så er det bare at blende, altså bruges det afdryppede vitaminrige vand og går ikke til spilde som ved kogning. Alle dele går i opvaskeren. Nemmere kan det ikke blive.

Food prepping af babymad

Vi har jo flere gange prøve dette babymos-show og har i den forbindelse fundet frem til en smart måde at gøre det på. Vi laver en god portion af det pågældende og fryser det i isterningebakker eller muffinforme alt efter hvad det er. Så tager man bare de antal mos-isterninger op som man skal bruge. I starten spiser de jo ikke særlig meget af gangen så der er de små mos-terninger nok. Det er selvfølgelig vigtigt at vælge nogle forme, der kan tåle både varme og frost. Disse frosne terninger kan så defrostes på maskinen i kogebøtten eller mad fra køl kan varmes op deri. Husk at bland fedtstof og modermælk/mme-erstatning i for at sikre næringsrig mad.

Det er genialt med disse frosne mos-terninger. Så tager man bare lidt forskelligt op så barnet kan få varieret kost. Det kan jo både være grøntsager, frugt og sveskemos. Disse kan så tilføjes grøden for at give lidt smag. GENIALT!

Servering med stil

Kidsme laver også børneservice i form af tallerken med sugekop funktion, bestik til de små hænder og en “madsut”. Disse produkter skal vi nok vise frem så snart Saga bliver gammel nok og klar til babymad.

Smoothies

Følg med her på kanalen, hvor vi i nærmeste fremtid bringer opskrifter på børnevenlige smoothies. Disse smoothies kommer vi i de genanvendelige smoothieposer der medfølger også en smart sutte-adapter som Saga får glæde af. Med hjemmelavede smoothies ved du, hvad du fylder i dine børn. Man kan lave dem med sine yndlings frugter og proppe en masse grøntsager i, hvis man ønsker et lidt mere nærende mellemmåltid. Der findes selvfølgelig ok alternativer ex Organix fra Semper, som vi tidligere har skrevet om. Men vi glæder os til selv at blande og blende.

Momstertest

Food Maker fra Kidsme vil blive anmeldt på MomsterTest af flere forskellige mødre inden for den nærmeste fremtid. Her vil produkterne blive ratet på forskellige parametre og der gives en mere uddybende og detaljeret beskrivelse af den

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen