Tøffetid: 10 gratis børnevenlige aktiviteter

Sommerferien er over os og ih, hvor vi glæder os til et par ugers sammenhængende tøffetid. Et par uger, hvor der er dømt kvalitetstid med familien. Børnene elsker tøffetid uden det helt store setup. Så længe familien er samlet om aktiviteten er de glade og tilfredse. Vi har samlet 10 “gratis” aktiviteter, som med sikkerhed vil falde i god jord hos børnene.

Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad man kan finde på af gratis eller næsten gratis aktiviteter. Vi har listet en god håndfuld og ja der skal virkelig ikke meget til:

1. Picnic i haven

Det er nemt at gå til og kan forvandle selv den meste kedelig leverpostejmad til en fest. Man kan enten pakke madkurven og drage på tur eller bare folde et tæppe ud i haven. I løbet af de varme måneder spiser vi rigtig mange af vores måltider på et tæppe og ungerne nyder det Hvis man vil have noget nemt på lager kan man bage lidt forskelligt til fryseren. Fx disse pølsehorn eller disse pizza snegle.

2. Byg en hule inde eller ude

Lige meget om vejret er til inde- eller udehygge er det: at bygge hule,  altid et hit. Et par lagner/tæpper eller hvad man nu lige har så er man allerede godt i gang med legen. Har man ikke mulighed for at binde snor mellem ting til at holde tæpperne oppe, så byg under bordet eller mellem stole, eller brug et gyngestativ. Smid et par puder derind og en god bog. Så kan hyggen godt begynde.

3. Tegn med kridt udenfor

At tegne med kridt på vejen eller fliserne er en rigtig sommeraktivtet. Man kan øve sig i at skrive sit navn, tegne noget pænt eller lave en cykelbane. Der findes også alverdens spil og lege der kan leges med kridt-optegnede baner. Her kan alle aldre ihvertfald være med.

4. Skovvandring med naturvejleder (Aarhus kommune)

Aarhus kommune har samlet en oversigt over deres natur områder lige her. Her er samlet nyttig viden og regler om, hvordan det fungere. Så det er bare at slå sig løs og se hvad der ligger tættes på dig eller hvad du syntes lyder mest spændende.

Der udover arrangere Aarhus kommune gratis guidede naturvandringer – vi har før været afsted og det var vildt hyggeligt. Man lærer en masse nyt om naturen og møder andre børnefamilier. Det var en fed måde at bruge en dag ude i naturen på.

5. Tur på biblioteket

En tur på det lokale bibliotek eller nabobyens bibliotek er et sikkert hit og en rigtig god aktivitet at have i ærmet til de dage, hvor vejret ikke viser sig fra sin bedste side. Mange biblioteker har planlagte arrangementer eller faste aktiviteter så som skattejagter og opgavelege. De fleste biblioteker har oven i købet lidt legetøj og hyggehjørner, hvor der kan læses bøger i rolige omgivelser. Lån et par nye bøger med hjem og nyd højtlæsningens magi.

6. Cykeltur til ny legeplads

Udforsk nærområdet og gå på opdagelse på nye legepladser. Nye legepladser er altid spændende og der kan bruges lang tid på at afprøve nye legeredskaber. Husk at langt de fleste institutioners legepladser offentlige udenfor åbningstiderne. Man kan gøre en udflugt ud af det og pakke madpakkerne.

7. Hjemmespa

Hjemmespa kan gøres både inde og ude og er et sikkert hit hos både drenge og piger. Find badesalten frem eller hvad i nu har af skumbad til en god omgang fodbad. Ansigtsmasker kan fås til billige penge og med naturlige indholdsstoffer eller man kan selv lave det. Massage på skift med lidt babyolie eller madolie på fingrene vil være en god sanselig oplevelse for de fleste. Har i ro til det er neglelak jo altid et stort hit.

8. Bage

Børnene elsker at hjælpe til i køkkenet og det er en god dannende aktivitet. Der er både sjov og utrolig meget læring i at hjælpe til i køkkenet. Det kræver øvelse og teknik, som i den grad er med til at styrke selvværdet. Vælg en opskrift uden alt for meget hæve- og ventetid så der er et resultat at smage inden for rimelig ventetid.

9. Bål

Bål kan man lave i haven eller cykle hen til en af de mange offenlige bålpladser der findes rundt omkring. Det er hyggeligt at sidde samlet omkring bålet og have tid til at tale sammen imens der laves f.eks. snobrød eller ristes skumfiduser. Det skaber en helt speciel stemning når man sidder og kigger ind i gløderne. Har i tiden så lav mad i foliebakker og kog på bålet. Hvid fisk med grøntsager er hurtigt kogt og kan nemt spises direkte af bakken.

10. Tur til stranden  -Sandslotte, krabber og fine sten.

Vand og sand er begge ting som børn elsker og ved stranden er disse to ting placeret side om side. Whats not to like? Tag lidt sandsager med og byg et kæmpe sandslot med en voldgrav rundt om. Det er en aktivitet, der kan bruges flere timer på.

Er I så heldige, at der er krabber ved “jeres” strand så er en pind med snor og en tøjklemme et hit. Lidt spegepølse som madning så er krabberne snart i hus.

Når i nu er der så sammel en pose fine flade sten, som senere hen kan dekoreres med fine farver.

Hvad har I af gode ideer til tøffe-aktiviteter.

Kan i have en dejlig sommer!

1 kommentar til “Tøffetid: 10 gratis børnevenlige aktiviteter”

  1. Pingback: Ti gratis børnevenlige aktiviteter - Momster Travel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen