Vores yndlings-opskrifter med rabarber

Vi har efterhånden et par håndfulde gode opskrifter med rabarber her på bloggen. Vi er vilde med dem alle sammen og der vil sikkert komme flere med tiden. Her har vi samlet de opskrifter vi har indtil videre og som bonus får i også den nyeste opskrift på lækker rabarberis på pind. Læs med og bliv lækkersulten

Vi er, som i ved, VILDE med rabarber. Vi er begge heldige at have nogle gavmilde rabarberplanter i haven så den får ikke for lidt med rabarber som ingrediens. Det er mest i safter og bagværk vi har brugt dem hidtil. Men har også nogle opskrifter på to-do listen hvor det er som ingrediens til kylling og i slik.

Rabarber-is

Det er dejlig forfriskende, og i denne opskrift har vi tilføjet et lille strejf af lakrids. Hvis man ikke er til det kan man bare bruge vores anden opskrift på rabarbersaft, findes her.

Ingredienser

  • 500ml vand
  • 250g rabarber i tern
  • 80g sukker
  • Lidt vaniliepulver evt korn fra en vaniliestang (ikke vaniliesukker)
  • 2 stjerneanis

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne lægges i en gryde og koges i 10-15minutter. Husk at rør jævntligt.

Hæld det igennem en si og lad det køle af inden det hældes i formene og i fryseren.

Skulle der være noget tilbage så kan det drikkes som rabarbersaft, så skal det bare fortyndes lidt ved servering.

Smuldrekage med rabarber

Denne smuldrekage eller crumble er mega nem at lave og mindst lige så lækker. Det er den rabarbersaft vi har lavet flest gange. Smuldredejen kan klargøres før tid og rabarberne ligeså snittes før tid. Så skal det bare hældes i et ovnfast fad og bages når tid er. Vi plejer at servere med creme fraiche. Se opskriften lige her.

Mandeldrøm

Denne kage er virkelig smuk og må være indbegrebet af sommer. Det er kort fortalt en nøddebund med rabarberskum pyntet med søde jordbær. Den gør sig rigtig godt på kaffebordet. Den er trods alt ret hurtig at lave og kan nærmest ikke mislykkes. Find opskriften her.

Rabarbersaft

Rabarbersaft et et must at lave et lager af, hvis du har nogle gavmilde rabarberplanter. Her plejer lageret dog at forsvinde ret hurtigt. Man kan lave den med vanilje eller bare helt plain. Vi nyder den som saft, i drinks og bruger den i bagværk. Find opskriften her.

Rabarber sirup

Når du har lavet hjemmelavet saft (i dette tilfælde rabarbersaft) må du ikke snyde dig selv for at trylle noget af det om til sirup. Rabarbersirup er et must-try på morgen yoghurteneller som sirup på pandekagerne. Det er virkelig smagen af sommer-lykke, hvis du spørger os. Tjek opskriften ud lige her.

Rabarber-orange marmelade

Denne marmelade får altid en rosende kommentar med på vejen af gæsterne. Den er dejlig frisk og er super lækker på bollen eller som tilbehør til osten. Den er overraskende nem at lave og originalopskriften har faktisk vundet en pris i sin tid. Så den må I simpelhen prøve. Opskriften findes lige her.

Rabarber suppe

Denne suppe er en sand sommerdessert som både børn og voksne elsker. Vi spiser den oftest med havre crunch. Er du heldig at have friske jordbær så snit dem og kom dem i suppen eventuel sammen med vaniljeis, hvis det skal være rigtig luksus. Find vores bud på rabarber suppe lige her.

Kokos-rabarber toppe

Disse kokostoppe med rabarberstykker i er en af vores seneste rabarber påfund. De syrlige rabarberstykker gør det godt i de meget søde kokostoppe. De er super nemme og hurtige at lave og kræver ikke særlig mange ingredienser. Formentlig har du allerede alle ingredienserne. Vil vove påstå at du har nybagte lækkerier indenfor 30 min., hvis ikke hurtigere. Se hvordan her.

Rabarber-makron muffins

Disse muffins er også rigtig lækre og rabarberstykkerne gør at disse muffins holdets og “friske” og svampede i flere dage. De kræver lige, at man har nogle makroner på lager eller for anskaffet nogle. Igen er de super nemme at bage. Så har du børnene med i køkkenet er disse muffins ideelle at give sig i kast med. Se, hvordan i bærer jer ad her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen