SMARTbake den lækreste chokolade-saltkaramel kage

Kender du det med at have inviteret veninder til eftermiddagskaffe? Mega god ide da man planlage det men nu er tiden smuttet for dig. Det er vidst ingen hemmelighed, at vi, på FantasiFabrikken, elsker at afprøve nye kage opskrifter. Men som småbørnsmor slår døgnets 24 timer bare ikke til. Det problem kan SMARTbake heldigvis løse.

//Chokoladekagedejen er sponsoreret af SMARTbake. Ord, tanker og holdninger er vore egne //

Vi er blevet vilde med SMARTbake konceptet. SMARTbake er ferske deje af forskellig slags. Se hele udvalget lige her. Dejen skal i princippet kun bages og har man tid og lyst kan man tilføje ingredienser, forme og pynte. Det er dejlig nemt når man gerne vil servere frisk, lækkert nybag og så smager det virkelig som hjemmebag (billige point lige ind på kontoen).

Vi har prøvesmagt chokoladekagen fra SMARTbake. Mums! Lækker og svampet. Den kan købes i Netto for sølle 20kr. Man kan endda bage kagen direkte i emballagen, som er lavet af bæredygtigt, varmebestandigt genbrugsplast. Så bliver det ikke nemmere. Har man tid og lyst er det nemt lige at røre lidt chokoladestykker, nødder eller andet godt i. Man kan selvfølgelig også hælde dejen over i en anden form eller i muffinforme om man vil. Det er ihvertfald super nemt at have med at gøre. Vil du være bedre forberedt kan dejen holde sig 2 uger på køl og 4 uger på frys.

Det sidste touch

Når man nu slipper nemt om det ved selve kagebagningen kan man jo bruge lidt tid på pyntningen. Det er nemlig lige det der giver det sidste touch til kaffebordet.

Når man alligvel står nede i Netto i sidste øjeblik for at købe dejen så sving lige forbi de andre afdelinger og køb lidt hurtig pynt. Vi faldt over en dåse sødet kondenseret mælk og som i ved, er vi på FantasiFabrikken, vilde med guld og glimmer – så her kommer vores forlag til en smuk, lækker kagetopping.

Karamel topping:

  • 80g smør
  • 80g brun farin
  • 2 tsk salt
  • 1 ds sødet kondenseret mælk

Det hele puttes i en gryde ved svag til middel varme og der røres rundt. PAS PÅ det ikke brænder på. Lad det varme i ca. 10 min. Lad det køle lidt ned og smør det på kagen. Karamellen bliver tykkere når det køler.

Vi har rullet blåbær i guldglimmer, og drysset forskellig krymmel på kagen (se her hvilken). Der udover har vi drysset med lidt himalaya krystalsalt og pyntet med skovsyre fra haven. MUMS! siger vi bare.

Men brug lige det du har i skabet eller hvad din Netto har at byde på – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Så er det ellers bare om at dække pænt op til veninderne melder deres ankomst.

Vi har også lavet popcakes til børnene med SMARTbake chokoladekagedej – så følg med her på kanalen og få opkriften på dem.

Prøv også….

Tidligere på ugen fik vi pizza til aftensmad og der var bundene også fra SMARTbake, de smagte skønt. Læs her, hvilken topping vi fyldte på.

Vores talkager er virkelig populære og med denne chokolade dej er det virkelig nemt selv at komme igang med at lave et tal eller bogstav. Se hvordan man gør lige her. Ønsker man et større tal eller bogstav så hælder man jo bare flere deje op i en stor form.

Momstertest

Vil du vide mere så kig ovre på MomsterTest, hvor andre mødre har anmeldt SMARTbake. Fx har Malene fra Åndehuller pimpet chokoladekagen op sammen med sine børn. Tjek i øvrigt MomsterTest ud og find testresultater fra mange andre spændende produkter.

2 kommentarer til “SMARTbake den lækreste chokolade-saltkaramel kage”

  1. Pingback: Smartbake - en skøn chokoladedrøm • Superprinsessen

  2. Pingback: Inspiration til at pimpe din chokoladekage - Momster Food

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen