På tur: En god start på weekenden: miniKUNSTEN

Forleden fredag havde vi én af de morgener, hvor alt gik skævt. Læs med om nærvær og en udflugt ud af hamsterhjulet til et magisk sted: miniKUNSTEN, der gjorde det muligt at kombinerer kreativitet, fordybelse og nærvær, alt sammen i børnehøjde og på deres præmisser.

Det kræver noget af os voksne i hverdagens hamsterhjul

Børnene elsker tydeligvis når vi voksne sætter os ned og er med i aktiviteten og ikke står begravet i vasketøjet eller på afstand, bag computerskærmen, guider dem. Det er ingen overraskelse overhovedet! Men hold fast man skal huske sig selv på det når vasketøjet skriger om kap med den viden. Det kræver noget af os voksne i hverdagens hamsterhjul. Aftensmaden laver jo ikke sig selv for ikke at tale om tøjet, der ikke vasker sig selv. Derfor kan det være en fordel, at man engang imellem tager på tur, ud af hamsterhjulet og dermed væk fra dagens gøremål.

En af de morgener….

Kender i de morgener, hvor alt bare går skævt? Morgenmaden vælter. Barnet skriger og vil ikke have tøj på. Bølgerne kommer til at gå lidt for højt. Baby skider igennem lige inden man fortravlet er på vej ud af døren. En af de morgener! Sådan en morgen havde vi forleden fredag. Heldigvis kom vi godt afsted selv om det tog lidt længere tid end beregnet. Afleveringen gik okay med hjælp for de fantastiske, nærværende og imødekommende pædagoger som vi, i vores institution, er så heldige at kunne aflevere vores guld til.

Efter sådan en start på morgenen har man bare lyst til at hente sit guld hjem, spise masser af is, hygge i en hule med højtlæsning og masser af knus og kram. Jeg kom dog, som planlagt, afsted til et hyggeligt vikle event sammen med lillesøster hos Lille Nor inde i Aarhus (i øvrigt et fedt sted med et super koncept). Da det var slut skyndte jeg mig at hente begge børnene med nyheden om, at nu skulle vi på tur. Tror nok lige, at de, for en gang skyld, hurtigt fik tøj og sko på og afsted det gik.

En god start på weekenden

En god veninde havde fortalt om miniKUNSTEN. Et magisk sted lige uden for Aarhus, som på én og samme tid kombinerer kreativitet, fordybelse, hygge og nærvær. Med et spædbarn på armen kan det ærlig talt nogle gange være svært at opfylde de to større børns behov for nærvær og opmærksomhed så dette sted kunne forhåbentlig være de perfekte rammer for at kunne hygge sammen alle 4. Det viste sig at være meget mere end det. Det var et total magisk sted, der emmede af ro og hyggelige detaljer.

miniKUNSTEN

Jeg lover jer, at jeres børn vil elske det!

Selv om det bliver svært, vil jeg prøve at beskrive stedet og stemningen så godt jeg kan. Men I må love mig, at I besøger stedet, hvis I har muligheden! Jeg lover jer, at jeres børn vil elske det!

miniKUNSTEN holder til i et lille gult hus, der er indrettet med mange fine, hyggelige detaljer samtidig med, at det er lidt hjemligt med skohylde i entréen, lune hjemmesko til udlån og bløde velour-møbler i “stuen”. Oplevelsesværdigt.

Vi blev budt hjertelig velkommen i entréen da vi ankom. Vi startede med at få en børnevenlig introduktion til konceptet af den sødeste Simone, som er medejer af miniKUNSTEN. Der blev forklaret og spurgt i børnehøjde og ih, hvor børnene nød inddragelsen. Simone havde virkelig børnetække og havde efter kort tid vundet børnenes hjerter. En fryd at se som mor.

Konceptet kort fortalt

Ved ankomst går man ind i “butikken”, hvor børnene “får” hver deres pose med mini-monetos, miniKUNSTENS egen valuta. Rundt på hylderne i butikken vælger børnene så, hvad de kunne tænke sig at lave af kreative projekter. Der var gips- og træfiguer, puslespil, bøger og meget mere, der skulle males og dekoreres. Man kunne lave cremer, bodyscrup, sæber og læbepomade. Og og og…

Hyggehuset

Efter introduktionen fik vi en rundvisning i det lille hus. Huset er i store træk indrettet med to kreative værksteder, et teaterrum, en lille butik og en café/stue. Derudover var der mange hyggelige kroge og detaljer så som en lille hygge-hule, legekøkken og reol med diverse spil.

Udenfor huset er der i sommerhalvåret mulighed for at gå på opdagelse i den store sansehave. Haven åbner faktisk her i weekenden. Det vil vi glæde os til at opleve. Læs mere om, hvad haven indbyder til lige her.

Kreativitet og fordybelse

Tilbage i “butikken” faldt børnene hurtigt for nogle træ og gipsfigurer og fik, med hjælp fra Simone, talt deres monetos sammen og stolt betalt. Afsted op i værkstedet, hvor der blev fundet forklæder og valgt maling. Simone forklarede “spillereglerne” med pensler osv. Børnene gik begejstrede i gang med projektet. Sikke en ro og omhyggelighed de indtraf sig.

Nærvær

Mens malingen tørrede var der tid til hygge og nærvær rundt i de hyggelige kroge. Vi startede med en tur ned i stuen og cafeen, hvor vi fik saftevand og købte dagens kage. Børnene gik lidt frem og tilbage mellem kaffebordet og det hyggelige legehjørne. Der var et legekøkkenet, en bogreol og bondegården med diverse dyr. Villum fandt hurtigt dinosaurusserne i vindueskarmen. Mens Freja sørgede for at få bestilt kagen i cafeen. Børnene nød det i stor og moderen nød at sidde i sofaen og nyde synet og roen til at amme lillesøster.

Herefter gik det atter ovenpå, hvor teaterrummet blev inspiceret. Der var diverse udklædninger, hatte OG teatersminke. Freja og Villum klædte sig ud og fik sig selv sminket bag forhænget. Herefter kunne showet begynde. Lillesøster og jeg havde taget plads i sofaen som begejstrede tilskuer.

Mens Freja opførte det sidste show var Villum gået ned til dinosaurusserne igen. Det var så dejligt, at børnene bare kunne færdes på egen hånd rundt i huset når nu man er afsted med flere børn. Da vi atter kom ned i stuen sad Villum og lavede puslespil med kærlig hjælp fra Simone. Efterfølgende tog hun også lige et slag UNO med Freja. Her fik hun stolt lov at forklare reglerne og vidergive tricks til Simone. Moderens hjerte smeltede lige lidt mere der. På dette tidspunkt var vi de eneste gæster, men anyway, var det så fint, hvordan Simone imødekom og tog sig tid til børnene.

Følg med

Løbende laves der, ud over det normale hygge, kreative arrangementer og kurser. Hold dig opdateret via deres nyhedsbrev (sign op på hjemmesiden), hjemmeside, Facebook eller Instagram.

Rent praktisk

Der forefindes fin pusleplads, højstol og rigelig med muligheder for at amme.

Medbragt mad må gerne spises på stedet. Alternativt kan der købes mad, brød og kager i cafeen.

Der betales entre for alle over 2 år. Derudover betales der for de kreative projekter man laver. I entreprisen er der inkluderet saftevand og kaffe/the. Læs mere om priser, årskort osv lige her.

De har åben torsdag til søndag fra 10-17. Man kan bruge lang tid derude da der er mulighed for mange hyggelige aktiviteter og afslapning i cafeen/dagligstuen.

miniKUNSTEN ligger lige uden for Aarhus i en lille landsby. Det er let at komme dertil i bil og bus nr. 111, 114 og 116 går fra Rutebilstationen og fremme i løbet af kun 20 minutter. Se nærmere her.

Adressen er:

Fårupvej 6, Mundelstrup, 8471 Sabro

Vi har tabt hjertet til dette magiske sted. Kig under vores “På tur” kategori og se, hvor vi ellers har været henne.

1 kommentar til “På tur: En god start på weekenden: miniKUNSTEN”

  1. Pingback: En udflugt med nærvær: miniKUNSTEN - Momster Travel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen