På tur: Aarhus fra bund til top

Endnu en gang har jeg nydt en hverdags-fridag med de to mindste. De har minimum en fridag om ugen. Nogen gange står den på hjemme-hygge og praktiske gøremål, andre gange tager vi på tur. Denne dag gik turen ind til Aarhus midtby. Vi havde et par ærinder og så er midtbyen altså ikke værst på en hverdagsformiddag. Der var lige tilpas med mennesker til, at William kunne rende rundt selv mens Frida kunne tage det i hendes eget tempo. Læs med og se hvad vi fandt på.

For tiden er William meget fascineret af Vikinger, specielt dem som slåes. Det er derfor noget vi taler en del om derhjemme og han har flere gange været ude på Moesgård museum. Så da vi gik rundt nede ved Store Torv kom jeg i tanke om det lille “hemmelige” museum der ligger lidt gemt i kælderen under banken – Vikingemuseet. Det hører til Moesgård Museum og jeg kan huske det fra jeg var barn.

Vikingemuseet

Så afsted med os, af bare ren begejstring over min gode ide var vi lige ved at glemme klapvognen. Den var parkeret ved siden af ’springvandet’ på Store torv, hvor børnene legede. Tilbage efter den og så var vi ellers på vej.

Indgangen gør ikke meget væsen af sig og man skal selv trække en billet når man kommer ned af trapperne. Det koster 30kr for voksne og børn er gratis.

Selve museet er ikke af de store men en rigtig fin størrelse for børn. William syntes det var fedt at gå på opdagelse under jorden og se på ægte “vikinge-ting”.

Han var meget opslugt at historierne man kunne læse men det hele blev alligvel lidt for virkeligt da Frida fik trykket på en læs højt knap og en fremmed stemme pludselig rungede i det lille museum. Så var han ligesom færdig med at lære om vikingernes liv for denne gang.

Salling Rooftop

Inden Frida skulle have sin formiddagslur skulle maverne mættes og valget faldt på Salling Rooftop. Så mod toppen af Aarhus det gik. Da vejret var lidt blæsende valgte vi at spise indenfor. De havde både højstole og børnemenuer til kun 50 kr.

Efter at maverne var fyldt op tog vi jakker på og gik på opdagelse ude på taget. Vi har været der et par gange før man denne havde vi det helt for os selv.

Lider man IKKE af højdeskræk så bliver man simpelthen nødt til at gå ud på den store glasplade, hvor igennem man kan kigge direkte ned på Strøget. Det giver et sug i maven, hvis du spørger mig. Det lod dog ikke til at børnene var særlig påvirket af højden.

William var sikker på at vi kunne se helt over til Thailand deroppe fra. Fyldt på oplevelser faldt Frida i søvn i klapvognen og vi kunne forsætte vores ærinder. Da lommen var blevet fyldt med vingummibamser var der ikke noget brok fra Williams side selvom han efterhånden også var træt.

Har i andre gode tips til et børnevenligt udflugtsmål i Aarhus?

1 kommentar til “På tur: Aarhus fra bund til top”

  1. Pingback: Aarhus fra bund til top - Momster Travel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen