Opskrift: Lækre mælkesnitter -En luksus snack

Vi har været i køkkenet og lavet de, for tiden, utrolig populære mælkesnitter. Vi havde tænkt at de kunne være en lille lækker snack i madpakken men så langt nåede de ikke denne gang inden de blev spist. Læs med og få opskriften.

Vi husker begge glæden da vi, som børn, åbnede madpakken og der en gang imellem var en lækker snack gemt under låget. Mmmm! Den samme glæde gjaldt selvfølgelig også i tur-madkurven eller til eftermiddagsmaden derhjemme. Den glæde ville vi prøve at vidergive ved at lave disse lækre mælkesnitter. (Samvittigheden er bare bedre når det er noget hjemmelavet frem for det færdigkøbte….som ellers også smager lækkert).

Mælkesnitterne var overraskende nemme at lave. Børnene kunne klare det meste selv. Så de kunne hurtig blive enig om, at det kunne de da sagtens bage igen meget snart.

Ingredienser

Antal svinger selvfølgelig alt efter størrelsen de skæres ud i. Men ca. 16 stk. fik vi af denne portion.

Man skal bruge ingredienser til 3 dele:

Kagebundene

  • 6 æg
  • 85 gram mel
  • 85 gram maizena
  • 160 gram sukker
  • 50 gram cacao
  • 1,5 tsk. vaniljesukker

Cremen

  • 100 gram flødeskum
  • 250 gram mascarpone
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 70 gram flormelis

Sirup – kan undlades men giver lige det sidste

  • 150 ml. vand
  • 25 gram sukker
  • 3 dråber vaniljeekstrakt

Fremgangsmåde

Før man går igang med bundene laves siruppen, da denne skal nå at køle af. Put alle 3 ingredienser i en gryde og giv det et opkog indtil sukkeret er smeltet. Lad det køle af.

Så skal kagebundene bages, start med at dele æggene i hvider og blommer. Æggehviderne piskes luftige sammen med sukkeret. Tilsæt æggeblommerne og rør til det er helt jævnt.

Alle tørvarene samles og sigtes i æggemassen, nu skal deres røres mere forsigtigt men forsæt til massen er jævn.

But bagepapir i et ovenfastfad på ca 21×29 cm, det skal bages i 25min ved 175grader.

Når kagen er færdig lægges den ud på en rist så den kan køle helt af. Imens laves cremen.

Start med at piske fløden til en blød skum, imens røres mascapone, flormelis og vaniliesukker sammen. Til slut vendes det hele sammen, til en luftig men fast masse.

Når kagebundene er kølet af, flækkes den i to dele. For at gøre dette nemmer kan man evt starte med at dele kagebundene over i 4 stykker. De sider man ønsker der skal være creme på smørres med sirup, brug endelig en god mængde. Smør creme på. Her er det smag og behag hvor tykt et lag man ønsker.

Sæt mælkenitterne på køl i små 30 minutter før de skærres ud.

Et godt råd er: Lav bare dobbelt portion først som sidst. Måske er i heldige, at der så bliver et par stykker til morgendagens madpakker.

Prøv også:

Vi har tidligere lavet lækre madpakke-snacks. Se fx. disse sprøde müsli-stykker eller disse lækre figen-figurer.

Velbekomme!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.