Ægte nostalgi og 5 brugbare HAMA perlerier

På FantasiFabrikken laves der perleplader i stor stil af både børn og voksne. Det være sig lyseblå enhjørninger, brogede stjerner og brune politibiler. Der er noget yderst beroligende var at lave perleplader både for børn og voksne. Finmotorikken, tålmodigheden og koncentrationen sættes i spil. Vi har været i Panduro Hobby og købe ind til nye perleprojekter heriblandt også nogle brugbare perlerier af slagsen.

// Hobbyartiklerne er sponsoreret af Panduro Hobby. Ord, tanker og holdninger er vore egne //

Nogle gange når man laver kreative projekter med børnene er det skønt, at det er processen, som er i fokus mere end slut resultatet. Vi husker selv, hvilket hit HAMA perler allerede var den gang vi var børn. Vi mindes begge, hvordan vi kunne bruge timer på at danne mønstre og figurer på perlepladerne, lave armbånd og farve-sortere dem. Der har været så mange hyggelige stunder med dyb koncentration mens man enten hyggesnakkede med veninderne, fortalte ens forældre om ens dag eller den dejlige ro, som gav plads til mange tanker. Når det er processen der er i fokus så gør det ikke noget at det hele tager lidt længere tid. Hvem kan ikke huske, frustrationen i hele kroppen når man havde brugt en hel weekend på den perfekte perleplade og man så taber den på vej hen til strygejernet søndag eftermiddag?

Men så er der ikke andet for end at starte forfra. Det kræver lidt tålmodighed men med motivering og støtte kan langt de fleste være med. Heldigvis findes perlerne i forskellige størrelser. Her er maxi perlerne gode til de mindste, hvor mini perlerne er gode til de større børn/voksneuuu og standard størrelsen kan de fleste få glæde af.

Det kan jo så diskuteres, hvad de færdige perleplader kan bruges til. Som børnefamilie er man dog tilnærmelsesvis “tvunget” til at værdsætte perlepladerne og de kan nu faktisk også pynte rigtig fint. Så selvom vi, synes processen er vigtig at have i fokus når man leger med perler har vi samlet 5 lidt anderledes, brugbare projekter, som man kan lave med sine børn.

Perleleg med Anja Takacs

Anja Takacs har efterhånden lavet mange fine perlebøger. Bøger med perlemønstre, der har fulgt tidens trend de sidste år. Alt fra kære figurer og smykker til drømmefangere og legetøj. Vi er vilde med det. Vi har især forelsket os i det brugbare “legetøj” fra bogen Perleleg.

Vi har været ved at lave små biler af perler som drengene vil elske at lege med. Det skal dog nok foregå lidt mere forsigtigt end med deres andre biler. Alma på 6 år kunne sagtens være med til at skabe perlepladerne, da der er udførlige tegninger i bogen, som guider en hele vejen.

Bogen guider en igennem samling af bilen, den burde kunne klikkes sammen. Vi har dog givet den en klat lim for at holde bedre… som William siger så er det jo en racer bil og de skal køre stærkt!

Vi skal helt sikker også lave en garage til bilerne og Alma drømmer om at lave den store lagkage. Det må være det næste perleprojekt.

Perler i køkkenhaven

Det er tid til at så og plante i køkkenhaven og højbedene. Vi har begge højbede og børnene elsker at være med til at plante, vande, se det gro og aller bedst at høste og smage afgrøderne.


Vi har været i gang med at lave markeringspinde så man kan se, hvad der er sået hvor. Perler holder formen trods regn så det er jo genialt. Det er bare med at prøve sig frem og få perlerierne til at ligne de forskellige grøntsager. Vi har bl.a. lavet disse:

Vi har limet de strøgne perlefigurer på plantepinde fra Panduro Hobby.

Lysende perlerammer

Vi har længe gået med planer om at lave perlerammer til stikkontanterne. Det er så fin en detalje og de kan jo laves med alverdens figurer og mønstre. Vi har både været i gang med de selvlysende perler og de klassiske. De selvlysende er jo smarte til at vise vejen til stikkontakten i mørke. Børnene har selv været med til at bestemme, hvilken topfigur der skulle være på deres ramme. Så er det bare at måle stikkontakten og lave en ramme, der passer dertil. Sæt så rammen fast med noget “elefantsnot

Fine smykker af miniperler

De mindste HAMA perler kræver virkelig en stille hånd og en god portion tålmodighed. Til gengæld kan man lave nogle meget fine perlerier. Alma har bl.a. givet sig i kast med at væve med de små perler. Det krævet blod, sved og tårer -men stoltheden, da hun knækkede koden, var ikke til at tage fejl af.

Hun fik skabt dette smukke farverige armbånd som helt sikkert kommer til at se skøn ud på de solbrune arme som sommeren snart vil skabe.

Piiiist, næste gange vi skal øver perle-vævning tage vi lige de perler, som er nummeret større.

Nemmere gik det, da vi lavede smykker på de små perleplader, dette er også noget de bruger lang tid på i SFO’en. Jeg fik selv lavet små fine øreringe, som allerede er taget i brug.

Små værtindegaver

Når ens børn sidder og hygger med perler kan man ligeså godt slipper det kreative legebarn løs og hoppe med på bølgen. Børnene elsker også når man sidder der sammen med dem og fordyber sig.

Vi har lavet lidt forskellige ting som helt sikkert skal bruges til små værtindgaver når man lige skal forbi til en kop kaffe.

Vi har været ved at lave små opbevarings krukker efter denne vejledning. Der kan både sættes en lille plante i men den kan også bruges til blyanter eller andet der skal stå fremme.

Går kaffebesøget til børnenes bedsteforældre eller bedste veninden kan man jo lave en fin lille ramme med et billeder, her er det kun fantasien, der sætter grænser.


Spar 20%!!!!

Panduro kører i uge 18-21 en Hama-kampagne med 20% rabat på alle Hama-produkter. Så afsti afsted og shop amok til en god pris.

Momstertest

Panduro Hobbys Hama-produkter vil blive anmeldt på Momster Test af flere forskellige mødre inden for nærmeste fremtid følg med på momstertest.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen