Syning: Smuk og enkel, tøset nederdel

For efterhånden noget tid siden var jeg i gang med at sy en skole-nederdel til Alma. En enkel sag uden alt for mange dikkedarer. Alma var selv med til at vælge stoffet. Se med, hvordan det endte ud og få opskriften.

Denne nederdel har jeg allerede lavet et par stykker af. Opskriften er nem og nederdelen er pæn og enkel. Alma er en rigtig kjolepige så hun var selvfølgelig med på ideen. Nederdelen er lavet som en hel sol og derfor kan den rigtig strutte når der drejes rundt. Hun var svært stolt da nederdelen var færdig, da hun jo: “Selv var med til at designe den”.

Materialer

  • Mængden af stof afhænger af størrelsen/længden af kjolen. Men det er længde af nederdelen x 2 + diameteren. Læs fremgangsmåden for udregning nedenfor.
  • Bred elastik i samme længde som taljen
  • Evt. bånd til oplægning

Fremgangsmåde

Fold stoffet efter følgende vejledning:

Start med at bestemme længden af ønsket nederdel og omkredsen af taljen. Regn radius ud til taljen på følgende måde:

(3,14 *2 * 1/4 taljevidde) divideret med 10 = radius.

Klip efter stregerne og fold den ud.

Sammel elastikken til en cirkel, og sy sammen. Jeg syer det sammen på følgende måde for at der ikke skal blive en bule. Og sy den på nederdelen.

Jeg har lagt op ved at folde nederdelen op. Dette kræver virkelig mange knappenål og tålmodighed når det er en hel sol ellers rynker det. Det kan være en fordel at lægge op med et lille bånd hele vejen rundt.

Tadaaa, du har nu en “hel sol”-nederdel. Nu mangler du bare at ordne kanterne og evt. sy elastik i livet. Vil du gerne lave en matchene hårbøjle så findes DIY lige her.

Er du mere til strik, skulle du se nærmere på denne ballerina nederdel, som stadig er meget populær herhjemme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen