Påske: Påskeæg og traditioner


Påske er lig med traditioner, som går helt tilbage fra vores egen barndom. Når man bliver mor ønsker man at bygge videre på de bedste traditioner fra ens barndom og videregive disse til ens børn. Derfor er der mange traditioner, som får nyt liv igen. Dette gælder selvfølgelig også traditionerne i forbindelse med påske. Læs med og se, hvordan vi har hyldet påsketraditionerne gennem kreative projekter.

// Hobbyartiklerne er sponsoreret af Panduro Hobby. Ord, tanker og holdninger er vore egne //

Noget af det vi selv husker fra påske var gækkebrevene. Glæden ved at kreere et smukt gækkebrev og efterfølgende gå og vente på om bedsteforældrene gættede, hvem der var afsender.

Niveauet for, hvor svært det skal være at klippe ud må tilpasses barnest alder og så må der gives en hjælpende hånd eller tegnes hjælpe-klippe-streger. Se mere lige her.

Påskehygge

Når afsenderne af gækkebreve skal afsløres kan man jo invitere til en eftermiddag i påskens tegn. Det er hyggeligt at gøre lidt ekstra ud af arrangementet sammen med børnene. Lave rigtige invitationer, smukt bordpynt, kære påskekager og – lækkerier og sidst men ikke mindst ægge-jagt i haven. Børnene elsker det og går op i forberedelserne med liv og sjæl.

Vi har lavet fine dekorerede påskeægs-invitationer skrevet med Almas håndskrift ved hjælp Fontomagic. Husk at skrive at gæsterne skal tage fodtøj på til en tur ud i haven, hvor der traditionstro skal findes påskeæg. En af de hyggelige og mindeværdige traditioner vi selv husker fra vores barndom.

Så er det ellers bare at gå igang med forberedelserne til selve påske-eftermiddagen samme med børnene.

Æg-amok

Til en eftermiddag i påskens tegn hører der sig selvfølgelig også et velpyntet påskebord til. Intet påskebord uden farverige påskeæg, hvis du spørger os. Vi har været i Panduro Hobby og købe ind til at gå æg-amok så påskebordet kan blive pyntet i bedste påskestil.

Pustede æg

Det med at puste og pynte æg er noget af det vi tydeligt husker at have brugt lang tid på som børn. Der blev ihærdigt pustet til man var helt gasblå i hovedet. Ikke ligefrem det vi husker som den sjoveste del af processen. Det første der røg i indkøbskurven var derfor en “æggesuger”. Vi havde dog vores tvivl på, hvorvidt den virkede men den er jo intet mindre end GENIAL! Der blev uden tøven pustet en hel bakke æg mens børnene malede løs.

For at gøre det nemmer for børnene at male og pynte æggene brugte vi denne smarte æggemaler. Med den kan ægget drejes rundt så hele ægget får farve uden fingrene ødelægger mønsteret. De små fingre risikere heller ikke at ødelægge de skrøbelige æg når de sidder i æggeholderen.

Børnevenlige DIY pakker

På indkøbsturen faldt vi ligeledes Panduro Hobbys tilbud med 3 for 2 DIY påskesæt. Færdigpakkede æsker med alt, hvad du skal bruge til et lille overkommeligt projekt. Vi kom afsted med 3 fine æsker, som de to store piger hyggede sig vældigt med. Dog skal man, som voksen, lige være klar med en hjælpende hånd da der var mange små dele og en del lime-arbejde.

Har du brug for mere inspiration til, hvordan æggene kan pyntes så tjek de sidste års æg ud her og her.

Dekorerede æggebægre

Til at stille æggene pænt på bordet har børnene tegnet på æggebægre . Vi købte et DIY sæt i Panduro Hobby, der både indeholdt porcelænstusher og æggebægre. I bunden har vi skrevet navn og årstal og så kan bedsteforældrene få et med hjem hver. Æggebægrene tager sig godt ud som ægge-vase-holder. Hvis man ønsker flere blomster på bordet kan det lille hul i ægget gøres større.

Et æg-te påskebord

De pyntede æg og forårsgrenene fra haven tager sig så smukt ud på påskebordet. Nogle af æggene har fået plads på grenene ved hjælp af et lille smukt æggeophæng. Så er det bare at holde spændingen ud inden afsenderne på gækkebrevene skal afsløres og de fine påskeæg kan vises frem.

Nu er vi ihvertfald klar til gæsterne. Påskekagerne er prøvebagt og -smagt og der skal bages kære kanin boller . Følg med her på kanalen, hvor vi snart bringer opskriften på lækkert påskekonfekt.

Momstertest

Følg med på Momstertest.dk, hvor andre mødre også vil komme med deres mening omkring Panduro Hobbys koncept, oplevelse af indkøbsturen og deres påske-hobbyartikler.

Glædelig påske!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen