Påske: Forvandel dine yndlingskager til påskekager

Påskedagene er en oplagt mulighed for at samle sine kære til en omgang påskehygge. Vi har selvfølgelig også været i køkkenet og kreeret nogle påskekager, som vil gøre sig perfekt til påskekaffen. Læs med og få ideer til, hvordan påskekagerne kan pyntes og serveres.

Det er så hyggeligt at samles omkring et smukt kaffebord, med flotte kager. Der skal heldigvis ikke så meget til for at skabe disse smukke kager. Kransen er nok mere et voksenprojekt, hvor imod børnene sagtens kan hjælpe med de kære muffins.

Påskekrans af marengs

Marengs kan alle lide og man kan lave alverdens smukke og sjove formationer ud af den stivpiskede masse. Denne gang har vi givet os i kast med en smuk marengskrans, som kan pryde vores ynglingskage.

Har du ikke en opskrift på marengs så find den lige her.

Fremgangsmåde

Vi har startet med at indfarve massen i de farver vi nu forbandt med påske. Puttet dem i hver deres sprøjtepose med hver deres tylform.

Kransens størrelse og form afhænger af den form kagen bages i. Vi har bagt i en rund springform, hvis form er tegnet over på et stykke bagepapir.

Så er det ellers bare at sprøjte dutter, blomster og reder ud på bagepapiret som man nu synes. Pas på med at sprøjte for meget ud over den optegnede cirkel da det jo så vil stikke udover kagen.

Når den skal flyttes fra bagepladen skal det gøre meget forsigt og den skal støttes hele vejen, da den nemt får revner og knækker.

Vi har efter den kom over på kagen lagt påske æg i redderne.

Vi bagte en lys kage med limeskal og hvid chokolade i inspireret af denne kage dog uden nødder. Glasuren er lavet af limesaft og flormelis.

Muffinspynt

Har kan de ældste børn være med -og de syntes det var sjovt at se, hvordan deres kage ændrede udseende.

Lav en glasur og smør det på muffintoppen. Sæt børnene til at sætte små skumfiduser fast i glasuren så de dækker hele toppen.

Imens kan man forme fårehovederne af fodant og sætte øjne fast med glasur. Næbet kan klippes af rødt slik. Vi brugte nogle sure slikbånd men en trekantet vingummi e.l. vil også være perfekt

Sæt hovedet fast med glasur på fåremuffinene og næbet sættes ned imellem skumfiduserne og øjne sættes fast med glasur.

Nu er vi klar til at inviterer gæster til påske-kaffebord med flotte og sjove kager.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen