På tur: Flyrejse med børn

Alle mand på FantasiFabrikken elsker at tage på tur, om det er en rejse til Asien eller en tur i skoven så er vi klar. Dog er der nogle ture man skal forberede sig lidt mere til end andre, specielt, hvis transporttiden er lang. Bliv klogere på, hvordan vi griber det an og forbereder os inden turen.

Vores aller bedste råd til transporttiden med børn er at være forberedt, men samtidig tage det som det kommer. En 1 times køretur kan føles lige så lang som 10 timers flyvetur, hvis børnene er kede af det. Dette kan ofte undgåes eller ihvertfald gøres nemmer ved at være forberedt med lidt ekstra kort i ærmet.

Vi har som I ved lige været på ferie i Thailand. Rejsen tog præcis 24 timer fra vi stod i Købehavns lufthavn til vi sad i taxaen i Bangkok. Jeps vi havde valgt den billigste rute, og måtte derfor tage til takke med en lang mellemlanding. Alle overlevede og humøret var rimelig højt hele vejen.

Jetlag og rejsetidspunkt

Noget andet som forældre bekymrer sig meget om er, hvornår på døget vi skal afsted? Der må vi sige, at det er en personlig vurdering efter barnets temperement og hvad det er man skal. For os var det en fordel at ankomme til Thailand om aften. Så skulle der bare spises lidt mad og en is inden det var sengetid og derved gled vi rimelig nemt over jetlaggen.

Baby on board

Ved de fleste flyselskaber sidder børn under 2 år hos deres voksen med mindre man tilkøber et sæde. Der kan i dette tilfælde eventuelt medbringes en autostol. Det har vi dog ingen erfaring med. Hvad vi derimod har haft fornøjelsen af flere gange er at få en krybbe som placeres på væggen foran sædet. Der kræver ofte en pladsreservation med mindre man er heldig at være en af de få med en baby på turen.

Ved let og landing kan det være en fordel at være klar til at amme eller give en sutteflaske da det kan hjælpe til at trykudligne. De fleste børn har dog automatisk denne evne. Vi har dog ofte oplevet at baby sover når vi når til at lette da turen gennem lufthavnen har gjort dem trætte. Men børn er forskellige.

I lufthavnen

Det kan være lidt stressende at nå fra A til B med tre børn. Det kræver blandt andet, at der er styr på rejsepapirerne på det rette tidspunkt. Læs, hvordan vi har løst det problem med en genialt pasetui lige her.

I de fleste lufthavne kan man låne en klapvogn efter man er checket ind. På den måde er der styr på de mindste og de trætte ihvertfald. Nogle luftvejsselskaber tillader endda, at man kan få sin klapvogn med helt ud til flyet. Undersøg det med det enkelte flyselskab. Vær opmærksom på at undersøge muligheden hele vejen, hvis I har mellemlandinger.

Da børnene var mindre har vi haft god nytte af bæreseler. Denne gang havde vi den praktiske bærestol med fra MiniMeis. Den var en trofast rejsefælle på hele turen. Læs mere om bærestolen lige her.

Snacks

Det er tilladt at medbringe babymad og snacks i håndbagagen også selv om de skulle rumme mere end 100 ml. Det skal bare pakkes i gennemsigtige poser og synliggøres for sikkerhedspersonalet. Velkendte snacks til hele turen er et af de vigtige tricks til en behagelig tur. Vi havde bagt pølsehorn, pizzaboller og boller. Det er nemt at spise og det er noget børnene bliver mætte af. Derudover havde vi pakket grønsagsstave, frugt, kiks og andre ynglingssnacks. Frida have fået et lille lager af smoothies med og en drikkedunk så hun nemt kunne drikke vand uden det var i hele flyveren.

Ipad og apps

Da vi skulle flyve langt vidste vi, at der ville være en personlig skærm ved hvert sæde så denne gang blev Ipaden hos faster i København og ferien måtte forgå uden. Ipad er ellers det vi ofte tyer til når der er lang transporttid. Tiden flyver afsted når de ser film eller spiller spil på ipaden.

Tips til Ipad: Det er vigtig at man tager stilling til om man inden afgang skal have hentet noget ned, som kan ses offline da der ikke er internetdækning i flyet. De fleste streamingtjenester har denne funktion.

Vi kan anbefale følgende apps:

Alle kender Netflix og Viasat. Der kan du hente udvalgte film og serier ned så det kan ses offline. De har endda lavet en menu til de offline ting du har hentet ned så det er nemt at finde igen.

DR-Ramasjang app kan ligeledes bruges offline, så længe man ikke vil se tv. Det er en god app hvor børnene kan være i et eventyr med alle de kendte figurer fra Ramasjang. Det er en app, hvor man som forældre trygt kan lade børnene lege rundt selv.

Børn har forskellige intresser og behov for udfordringer alt efter alder, derfor kan man også undersøge om ens børnenes interesse har en app. Lego har forskellige app inden for deres temaer f.eks. LEGO City og LEGO Friends. Deres app kan bruges offline.

Der findes jo enorm mange forskellige apps, så brug lidt tid på at undersøge, hvilke der vil være et hit for dit barn.

Hvis du skal have lidt hjælp til at installere børnelås og timer på Ipaden så læs mere her.

Hyggeposer

Vi havde til rejsen lavet små pakker/poser med forskellig underholdning, som de kunne få undervejs. De var pakket ind så børnene også kunne hygge sig med at pakke ud. Pakkerne indholdt alt lige fra 1kr Haribo poser og små bøger til hjemmelavede sovemasker og UNO junior. Man kan jo tilpasse det efter børnenes alder og interesser. William fik fx en ny bil, Frida en pixibog mens Alma fik nogle små heste. De fik en ny gave når vi syntes det var tid. Er børnene lidt ældre kan man jo lave aftale med dem om at de får en hver time eller ligende.

Kun fantasien sætter grænser for indholdet af hyggeposerne

Teebee boksen

Det helt store hit, som skabte glæde under hele rejsen var Teebee-boksene. Der kunne børnene sidde lige så stille og lege med det legetøj. Det er lige meget om de sidder på en stol eller på bagsædet af en svingende thai taxa. Den trekantede Teebee boks står godt fast mellem deres ben.

Mange af de små gaver blev gemt deri i takt med, at de blev pakket ud. Den kan nemlig indholde overraskende meget. Resten af ferien have børnene ansvaret for hver deres boks med deres legetøj i. Læs mere om TeeBee boksen her.

SÅ er det ellers bare at komme afsted. Det nytter ikke noget at panikke det mærker børnene hurtigt.

God tur!

1 kommentar til “På tur: Flyrejse med børn”

  1. Pingback: Gode råd til transporttid med børn - Momster Travel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen