DIY stempelsæt fra Flying Tiger Copenhagen

Vi har givet os i kast med Flying Tiger Copenhagens DIY stempelsæt, hold da op det er kun fantasien (og ens færdigheder), som sætter grænserne. Når man først lige har gennemskuet teknikken er det slet ikke så svært. Læs med og få et Par tips og ideer med på vejen.


// DIY indkøbene er sponsoreret af Flying Tiger Copenhagen. Ord, tanker og holdninger er vore egne //

Ved aller først øjekast ser det lidt besværligt ud. Det er det dog ikke specielt svært, hvis man holder sig til de simplere motiver. Ønsker man at lave lidt mere avancerede stempler så skal man lige tænke sig om inden man går i gang. Men når man først lige har fat i teknikken så går det som en leg. Selve det at skære stemplerne ud er ikke en proces vores børn var gamle nok til endnu, heller ikke Alma på 6 år, da der skal bruges en skarp høvl til udskæring af stempel-motivet. Men de kunne bidrage med massere af ideer til stempel-motiver.

Materialer

Med i stempelsættet følger det man skal bruge på nær en saks som vi brugte til at klippe trykpladerne ud med. Derudover har vi brugt en blyant, papir og de ting vi har trykt de endelige motiver på.

PRIS:

  • DIY stempelsæt: 40 kr

Tips til fremgangsmåden

Start med at tegne det ønskede stempel-motivet på et stykke papir. Husk, at der ikke skal alt for mange krummelurer og småtterier på motivet, da det skal kunne høvles af med den medfølgende høvl. Alternativt skal der købes nogle smallere høvle.

Tegn motivet med en blyant på et stykke papir. Vend dernæst papiret om og læg den oven på skærepladen. Nu tegnes der med blyant på bagsiden af papiret så det tegnede motiv kommer over på skærepladen som vidst nedenfor:

Tip: Hvis du laver et simpel motiv kan du selvfølgelig tegne det direkte på skærepladen.

Så er det bare at klippe pladen ud i en passende størrelse og høvle motivet ud.

VIGTIGT: HUSK at det er omkring stregerne der skal høvles et lag væk og IKKE selve stregerne, da det er dem, som skal danne det endelige tryk:

Flag

Et simpelt flag-motiv kan bruges til mange anledninger og projekter. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan trykke det på og i hvilke sammenhænge det kan bruges.

Alma brugte stemplet på gaven som hun skal have med til fødselsdag. Det pyntede på det ellers lidt kedelige brune papir.


Bogstaver

Så er grundteknikken på plads. Hvis man så ønsker at lave noget med bogstaver er det vigtigt at følge den ovenfor beskrevne fremgangsmåde til at overføre skriften til skærepladen. Bogstaver skal jo stå spejlvendt på stemplet for at vende rigtigt når de stemples over på f.eks. papir.

Tip: Husk når der laves bogstaver skal de laves spejlvendt for at vende rigtig når de trykkes over på papir.

Børnenes tegninger

Freja elsker at tegne og bruger meget tid på det. Hvad er så federe end, at ens kunstværk laves om til et stempel?

Vi fandt en ensfarvet T-shirt og smurte tekstilmaling på stemplet og vupti T-shirt med eget design på. Bare det at kunne stemple sit kunstværk på papir, kort og stof igen og igen. Wauw!

Følg med….

Følg med her på kanalen, hvor vi løbende bringer krea inspiration. Vi har for nyligt bragt et inspirerende mor-datter krea-indlæg med krea materialer fra Flying Tiger Copenhagen. Læs det her.

Momstertest

Flying Tiger Copenhagens DIY stempelsæt er blevet anmeldt af os og andre Momster-mødre. Læs med her , hvor vi kommer nærmere ind på kvalitet, pris og funktionalitet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen