Fødsel: Sygehus-tasken skal pakkes

Nu varer det ikke længe inden en lille ny melder sin ankomst på FantasiFabrikken. Det bliver så dejligt at komme på den side af graviditeten, der har været ret slidsom og er nu efterhånden ret tungt. Det er planen, at fødslen skal foregå hurtigt og nemt på sygehuset med udskrivelse umiddelbart efter fødslen (hvem håber ikke det?). Så nu skal sygehustasken pakkes. Men, hvad er det nu man skal huske at have med?

Det er jo meget forskelligt, hvad man finder nødvendigt under fødslen, hvor længe fødslen vil vare og hvad de forskellige sygehuse kræver. Nogen ønsker en playliste, andre en stor madpakke og de sidste noget helt tredje. Så en endegyldig pakkeliste til sygehustasken findes ikke. Men jeg vil alligevel liste op, hvad jeg har pakket. Lad dig endelig inspirere.

I første omgang har jeg selvfølgelig været inde og tjekke op på, hvad mit hjemsygehus kræver/foreslår jeg medbringer og tilføjet det til listen som det første. Sådan en liste findes for alle fødesteder ellers hør din jordemoder.

Mor og fars sygehustaske

 • Vandrejournal og sygesikringsbevis
 • Ynglingsdrik/saft (skal indeholde sukker) og lidt snacks ex pølsehorn og cookies.
 • Lang undertrøje til fødslen (extra)
 • Klip klapper
 • Fuldt opladet, tomt kamera + mobiloplader
 • Løst tøj til efter fødslen/hjemturen incl. Store underbukser og amme-bh.
 • Toilettaske (Deo, shampoo, hårbørste, badehåndklæde, skylleflaske, natbind/store bind, tandbørste, ammeindlæg, Lanolinsalve).
 • Skjorte og extra sæt tøj til far.

Det er selvfølgelig igen meget forskelligt, hvad der skal i denne taske og måske især toilettasken. Har sat forklarende link ind på nogle af tingene ex. Lanolin salve og skylleflaske. To, for mig, uundværlige ting i den første tid efter fødslen.

Har erfaring for, at jeg har det ret varmt under mine fødsler så har de forrige gange befundet mig rigtig godt i en lang undertrøje, som hurtigt kan trækkes op/ned i forbindelse med diverse undersøgelser. Ydermere kan den hurtigt trækkes ned over skuldrene når barnet kommer nyfødt op på brystet.

Det er tredje gang jeg skal føde så håber på at fødslen ligner de to andre. Ved godt man ikke kan forvente det men man kan da håbe. Forventer dermed en forholdsvis hurtig fødsel så vi tager ikke alverdens mad med. Ellers må far afsted til cafeteriet og proviantere. Vi tager snacks, drikke og lidt frugt med. Med fordel kan man fryse lidt vand i nogle plast flasker og hælde ynglingsdrikken deri inden afgang til sygehuset. Så kan der nydes iskoldt drikke.

Babys sygehustaske

 • Dyne og 2x dynebetræk
 • Blød hat til turen hjem
 • To lækre bløde sæt tøj til turen hjem (str. 50 og 56)
 • 2 x stofbleer
 • 2 x bleer (Libero er min favorit til små babyer)
 • Køredragt
 • Autostol
 • En sut/nusseklud

Sutten skal man selvfølgelig passe på med at stoppe i det nyfødte barns mund, da det efter sigende kan ødelægge sutteteknikken, som er forskellig fra amning til sut. Men den kan redde køreturen hjem og et par ømme bryster, hvis baby har et kæmpe suttebehov.

Autostolen kan far hente i bilen når den tid kommer så skal han ikke slæbe så meget af gangen.

Som sagt regner jeg med, at vi udskrives umiddelbart efter fødslen. Så pakker ikke til at kunne blive flere dage. Vi bor i nærheden af hospitalet så må far hjem og hente eller vi må få bragt, hvad vi skal bruge.

Så må I have til gode til efter fødslen om jeg så også havde husket det hele.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen