På tur: Weissenhäuser Strand

Forlængede weekendophold med familien er undervurderede. Kvalitetstid med familien uden alt vasketøjet og renoveringsprojekterne i huset. Vi har, som mange andre, besøgt Weissenhäuser Strand: Tysklands “Lalandia”. Vi har været der flere gange og er vilde med stedet. Læs med om vores tur og oplevelser med stedet.

Weissenhäuser Strand ligger i det nordlige Tyskland cirka 2 timers kørsel fra den Dansk/Tyske grænse. Transporttiden er altså ikke så lang og så kan man jo passende gøre et stop i grænsebutikkerne og indkøbe proviant til turen.

Som sagt er de forlængede weekendture, for os, guld værd. Det at komme væk fra hverdagens hamsterhjul og dets gøremål er så befriende. Et par dage, hvor der er tid hygge, Ludo og gåture i det fri. Weissenhäuser Strand er spækket med børnevenlige aktiviteter, lige fra badeland og legeland til strand og fede udendørs legepladser.

Aktiviteter

Der er som sagt et væld af aktiviteter i den lille by som “ Weissenhäuser Strand” nærmest udgør. Du kan læse nærmere om alle aktiviterne herunder eller på dette link.

Subtropisk badeland

Badelandet er selvfølgelig af tysk karakter, hvad angår omklædning. Der er omklædningsbokse af forskellige størrelser, hvilket vi som familie er fan af. Så kan man hjælpes ad med omklædningen. Efter at have klædt om skal man så ud af boksen og finde et skab til sine tasker og herefter gå i henholdsvis bruserum for mænd og damer. Dette er selvfølgelig lidt anderledes men, hvis man iklæder sig badetøjet i boksen så man ikke skal balancere med håndklæde, taske og nøgenhed på en gang så går det nu fint. Så kan man taget badetøjet af i bruserummet, hvor det igen er kønsopdelt. Bliv ikke overrasket, hvis der forekommer nøgenhed eller at folk ikke vasker sig inden de går i badelandet. Der er ikke helt de samme normer for dette som i Danmark.

Billeder af badelandet er lånt af Weissenhäuser Strand

Selve badelandet er rigtig fint. Der findes noget for alle aldre. Både små, langsomme rutsjebaner og store frygtindgydende rutsjebaner. Der er lave og dybe bassiner, huler og en kæmpe vandlegeplads. Der er nok til mange dages underholdning for alle. Freja og Villum var total vilde med badelandet. Den fik ikke for lidt med dykkerbriller og badevinger. Lad mig sige det sådan: De var trætte når vi kom til aften.

Tip: medbring gerne badesko eller gå ihvertfald yderst forsigtig med hånd i alle børn. Gulvet er ret glat.

Jungleland

Det store jungleland er et sand mekka for børnene. Der er virkelig mulighed for at opleve junglen. Man kan se og opleve små alligatorer, slanger, øgler, varaner, skildpadder, skorpioner, frøer og insekter i naturtro terrarier.

I det tilstødende område er der et kæmpe legeområde, hvor der er noget for både små og store. Ud over rutsjebaner, klatrestativer, guldgravning, trampoliner og boldområde er der også en junglesti for de lidt større børn. Den er at finde oppe i de tyndere luftlag, hvor højdeskrækken i den grad sættes på prøve.

I samme område er der en lille cafe, hvor man kan købe lidt lækkert og læskende. Ligeledes er der masser borde og stole, hvor trætte forældre kan holde pause.

Tip: Husk sokker, da det er et krav.

Legepladser og strand

Der er flere rigtig fine legepladser rundt om i området. Både inde og ude og for både store og små legebørn. Der er rutsjebaner, karruseller, gynger og små elbiler.

I sommerhalvåret er der også mulighed for at spille FodboldGolf og stå på vandski i en lille kunstig sø. Læs mere om det i linket her.

Er vejret godt er der en dejlig lang strand lige på den anden side af bakken. Der er fine stier og veje rundt i området, hvorfor barnevogne og andre køretøjer ikke er noget problem. Der er sågar barnevognsparnering rundt omkring. Eksempelvis her udenfor badelandet:

Ved stranden er der en lang gangbro så man kan komme ud og kigge ned i vandet, hvis ikke lige vejret er til at bade. Der er rig mulighed for en smuk gå eller cykeltur så tag endelig børnenes løbecykler med.

Tip: Husk at tage et par håndfulde gode kaste-sten med ud på broen. Det er en oplevelse i sig selv at kaste sten i vandet.

Og meget meget mere…

Dette var bare et uddrag af aktiviterne. Der er udover ovenstående et vekslende ugeprogram med kids klub, kreaværksteder, bowlingtuneringer og meget mere. Find det aktuelle ugeprogram lige her.

Den dag vi besøgte kreaværkstedet/kidsklub kunne man lave drømmefangere, lege med modellervoks, male på stofposer, lege med legesager, spille og meget mere. Et sandt mekka for kreative væsener.

Tip: Husk lidt euro da nogle af aktiviteterne koster en lille smule. Ex kostede stofposerne 2€ Per styk, hvilket må siges at være aldeles billigt. Mange af aktiviteterne er dog gratis.

Overnatning og bespisning

Weissenhäuser Strand har flere forskellige overnatningsmuligheder, herunder lejligheder, hytter og hotelværelser. De gange vi har været dernede har vi haft en ferielejlighed, hvor der er et lille køkken. Så vi har primært selv lavet maden. Lejlighederne er fine og rene og fåes i forskellige typer og størrelser.

Tip: medbring gerne lidt skarpe knive, krydderier, bagepapir, opvasketabs etc. da køkkenet ikke er det mest veludstyrede.

Der er også forskellige spisemuligheder i selve hovedbygningen. Der er forskellige muligheder lige fra pizza til buffet.

Glem ikke at besøge den lækre is- og vaffelbutik, som er lige uden for indgangen til svømmehallen. Det er nærmest en nødvendighed efter en af turerne i badelandet.

Tip: Har i børn med så besøg junglerestauranten ved indgangen til junglelandet. Det er rigtig lækkert mad, både børne OG voksenvenligt. Men bedst og mest spændende er omgivelserne. Aberfigurer der svinger sig i lianer oppe i liftet, en dansende elefant og brølende næsehorne. Børnene var helt optaget af dyrerne mens maden blev spist.

Der er også en rigtig fin SPAR butik ved hovedbygningerne, hvor man kan gøre sine dagligvare indkøb. Hvis man ønsker et andet udvalg og prisklasse kan man køre til eksempelvis Oldenburg 10 km væk.

Det praktiske

Priserne er nævneværdigt mindre end i ligende danske feriecentre. Som eksempel kan nævnes at man for omkring 2000 kr. får en forlænget weekend i en feriehytte med adgang til badelandet. Dertil kan købes forskellige tilkøb af mad etc. Se mere her.

Vores anbefaling er at man som minimum tager en forlænget weekend. Fredag til søndag er simpelthen for kort tid. Der er SÅ mange aktiviteter at prøve og ting at opleve. Har i muligheden så kom i hverdage da der i weekenderne også kommer lokale besøgende og derfor er godt fyldt.

Tip: Hold øje med deres hjemmeside/sociale medier, hvor de af og til kører pris-kampagner.

1 kommentar til “På tur: Weissenhäuser Strand”

  1. Pingback: Weekend-besøg til Weissenhäuser strand - Momster Travel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen