Opskrift: Fastelavnsboller med en sprød top

Hvad er bedre en fastelavnsboller? De findes i alverdens afskygninger og det kan være svært at vælge, hvilken en man skal vælge.
Denne gang har vi kastet os over en mindre traditionel udgave af fastelavnsbollen. Men ih, hvor er den lækker. Læs med og få opskriften.

Oprindelig er det slet ikke en fastelavnsbolle men en fransk kage bestående af en vandbakkelse-bolle med en sprød kiksetop. Kagen fyldes så med frisk kompot og blødt bærskum. Mmmm. Det kan se lidt omstændigt ud men det er faktisk slet ikke så besværligt og det lønner sig i den grad. Den sprøde top gør virkelig en forskel for smagsoplevelsen sammenlignet med den traditionelle vandbakkelse bolle.

Ingredienser (10 stk.)

Bærkompot

 • 125 g hindbær (eller andre bær).
 • 40 g sukker
 • 1 spsk. vand

Vandbakkelse

 • 1, 5 dl vand
 • 60 g smør
 • 85 g. hvedemel
 • 2 tsk sukker
 • 1 knsp salt
 • 1-2 æg

Sprød kiksetop

 • 85 g smør
 • 100 g sukker
 • 1/4 tsk salt
 • 100 g hvedemel

Bærskum

 • 2,5 dl piskefløde
 • 125 g hindbær (eller andre bær)
 • 1-2 spsk flormelis

Fremgangsmåde

Bærkompot: Start med at lave bærkompotten ved at koge alle ingredienserne op i en lille gryde. Lad det afkøle i køleskabet.

Vandbakkelser: Lav dernæst dejen til selve vandbakkelserne. Varm vand, smør, salt og sukker op i en gryde til smøret er smeltet. Tilsæt mel og rør kraftigt til dejen slipper gryden. Tag gryden af varmen og lad det køle ned. Pisk de 2 æg sammen med en gaffel og tilsæt så lidt æg af gangen. Pisk til dejen samler sig. Den må ikke blive for flydende. Det skal være sådan at du kan køre en finger gennem dejen og den så bliver stående samtidig med at den skal kunne sprøjtes ud af en sprøjteposen.

Fordel dejen på en bageplade i 10 lige store runde toppe i samme størrelse (ca 5-6 cm i diameter). Brug evt. en sprøjtepose med en rund tyl for fine ensformede kager.

Kikesetoppen: Ælt alle ingredienserne godt sammen i hånden og rul dejen tynd ud med en kagerulle og stik 10 lige store cirkler ud i samme diameter som vandbakkelse-toppene. Placer forsigtigt 1 dejcirkel oven på hver ubagte vandbakkelse.

Varm ovnen op til 180 grader og bag vandbakkelserne i 30-35 min. Åben ikke ovnen underbagningen!! Når tiden er gået kan du lige så stille åbne ovnene og tage en vandbakkelse ud og stille den på bordet. Hvis den falder sammen så giv resten af vandbakkelserne 5 minutter mere. Lad dem køle af på en rist.

Hindbærskum: Pisk fløden cremet men ikke til skum. Mos hindbærerne og vend dem i sammen med flormelisen og pisk det nu til lyserødt skum.

Skær toppen af de afkølede vandbakkelser og læg lidt hindbærkompot i bunden. Læg et højt lag hindbærskum ovenpå. Brug evt en stjernetylle for et smukt resultat. Pynt med flourmelis og hindbær eller frysetørret hindbær.

Fastelavn = Fastelavnsbolle

Vi har de forrige år lavet en masse lækre udgaver af den traditionelle fastelavnsbolle læs med her eller brug bloggens søgefunktion.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen