Sov sødt med sovemasker

Halvdelen af FantasiFabrikken er lige nu på et par ugers ferie til Thailand. Sådan en tur indebærer jo en længere flyrejse og efterfølgende en smule jetlag. Vi har været i gang med at sy sovemasker, som blev brugt på flyrejsen og ikke mindst til leg.

Disse sovemasker er udover at være smarte, hvis der er lyst når der skal soves også et genialt projekt til at få brugt stofresterne. Børnene var vilde med dem selv om det lige krævede lidt tilvending at lade sig falde til ro bag masken.

Materialer

  • Stof: 35 x 20
  • Fleec: 35 x 20
  • Elastik, den skal selvfølgelig passe til hovedstørrelsen: 25-35cm
  • Skabelon, som findes lige her

Fremgangsmåde

Aller først skal skabelonen printes ud og klippes ud. Der findes en voksen- og en børnestørrelse. Skabelonen klippes ud i både stof og fleece.

Klip elastikken i passende længde og sæt den fast på fleecen med knappenåle i hver side. Læg det faste stof oven på. Sy hele vejen rundt. Husk et hul til at vende igennem.

Vend og fold kanterne ned i hullet. Sy hele vejen rundt.

Så er masken færdig og kan nu pyntes med f.eks. strygestof, perler eller der kan broderes i hånden. Er man ikke til dette kan man bruge fast stof med et fint mønster på. Vi har leget med strygestof denne gang:

Vi har også tidligere leget med strygestof på f.eks. t-shirts. Se mere lige her. Strygestof er så nemt at arbejde. Vi er vilde med det.

Har du flere stofrester og står foran en udenlandsrejse så har vi endnu et godt projekt. Nemlig dette pasetui.

1 kommentar til “Sov sødt med sovemasker”

  1. Pingback: DIY: Sy din egen sovemaske - Momster KREA

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen