Garnhygge: Bløde hjemmestrikkede barselsgaver

Halvdelen af FantasiFabrikken har været på barselbesøg hos Trine fra Septemberbørn og mødt hendes lille, nye og bedårende Agnes. Jeg havde helt glemt, hvor lille sådan en nyfødt er. Selvfølgelig skulle lille Agnes have en hjemmestrikket barselsgave. Se med og find ud af, hvad pakken gemte på.

Jeg har efterhånden kendt Trine i 6,5 år – vi lærte hinanden at kender gennem en terminsgruppe på Facebook da vi begge ventede vores første barn i 2012. Det var så skønt at møde andre mødre i samme situation og her 6,5 år efter er vi stadig omkring 10 piger, der stadig mødes engang imellem.

Men Trine skilte sig ud – vi drak oceaner af Chai og vadede strøget tyndt under barslen. Der var vidst ikke et barselsevent eller babyudstyrs-lagersalg vi ikke var til i Aarhus og omegn i den periode. Det er også blevet til en del sommerhusture og nåh ja -en rejse til Vietnam med mænd og børn. Det er sådanne venner man ikke vil undvære i sit liv. 

Vi har fået børn cirka samtidig tre gange, dog måtte de selv klare denne 4. Gang. Læs lige her hvordan lille Agnes kom til verden.

Pakkens bløde indhold…

Bodyen er fra Knitting for Olive og opskriften findes lige her. Den hedder blåbærdragt og er et rigtig hyggeligt projekt. Når man først har lært mønsteret at kender går det hurtig.

Huen er vores egen opskrift på Pixiehuen – som findes lige her . Den er sød i alle størrelser og næsten alle børn på FantasiFabrikken har sådan en sag.

Vores opskrift findes helt fra 0mdr til 6 år.

Blebukserne er strikket efter PetiteKnits opskrift, som vi har lavet mange gange tidligere, se bl.a. her. Vi har tilføjet en flæsekant hele vejene rundt.

Dette gøres nemt ved at samle masker op og tage 2 masker ud i hver 2.maske på første pind. Strik indtil du ikke ønsker flæsen længere og luk løst af.

Vesten er fra Paelas og strikket på to numre mindre pinde for at få den ned i den rette størrelse og passe til det garn jeg havde på lager.

Det er så hyggeligt at strikke babytøj. Det bliver med garanti sødt og så går det dejlig hurtigt. Elsker når der melder sig en lejlighed til at forære blødt hjemmestrik væk.

Hvilken nybagt mor vil egentlig ikke blive glad for noget lækkert hjemmestrik til den lille ny?

3 kommentarer til “Garnhygge: Bløde hjemmestrikkede barselsgaver”

 1. Pingback: Overrask din veninde med en hjemmestrikket barselsgave - Momster KREA

 2. Din fine opskrift på Pixie huen, kan den strikkes på strømpepinde i stedet for en rundpind?

  Mange hilsner
  Lone

  1. FantasiFabrikken

   Hej Lone

   Vil mene at det ikke skulle være noget problem, har dog ikke prøvet det selv. Så vend meget gerne tilbage om det kan lade sig gøre.

   Mvh Anne

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen