DIY: Pas-etui -Når der skal styr på rejsedokumenterne

Snart pakker halvdelen af FantasiFabrikken taskerne og drager mod varmere himmelstrøg. Turen går til Thailand, dog kun for 14 dage denne gang. Når man er 5 mennesker, som skal ud og rejse så er der en del rejsepapirer, pas og vaccinationskort at holde styr på. Derfor har vi været igang med at lave et pas-etui med plads til de øvrige rejsepapirer.

Når man er 2 voksne mod 3 børn kan lufthavnen med flyskift, sercurity tjek og lange tjek in køer godt være lidt stressende. Der kan være et hyr med at få alle børn og tasker til at følge med i menneskemængden. Næst efter børnene er det vigtigste dog rejsepapirerne! Uden dem kommer man ihvertfald ikke langt. Vi har lavet et fint etui, som holder styr på rejsepapirerne. Den er let at åbne og lukke og sikre at papirerne ikke falder ud i skyndingen.

Ideen er fundet over hos KakTusser – en fed blog som vi helt sikkert syntes I skal tjekke ud. Anja, som har bloggen har lavet flere fine DIY bl.a denne på pas etuiet. Vi har brugt hendes grundmodel og ændret lidt undervejs, så den passede til vores behov.

Materialer

  • Fast stof: 2 stk af 23×23, det ene stykke er yderesiden (altså forsiden og bagsiden) mens det andet er foer (undersiden). 3 stk af 23×22, som udgør lommerne til passene. Og så 1 stykke der er 23x 12cm.
  • Volumenvlies: 2 stk af 23×23 – jeg har brugt noget, som ikke var særlig stift så er det bare strøget på begge sider.
  • Lynslås på 22cm.

Fremgangsmåde

Som udgangspunkt følges KakTusses DIY,  vi har dog lavet et par ændringer så vi syntes vi fik mest muligt ud af etuiet.

Som der står i opskriften skal alle lommer bukkes på midten så de ligger dobbelt. Inden lommerne syes på indersiden har vi tilføjet en lille lomme i begge sider, hvor der kan sidde sygesikringskort, visakort eller ligende. Det er stykket som måler 23×12 der er brugt til dette.

Så har vi ellers igen fuldt vejledningen, bortset fra, at vi ikke har syet den øverste lomme hele vejen over – så der nu kun er plads til 3 pas i den ene side og 2 i den anden side. Dette gør at vi har en lang lomme hvor der f.eks. kan ligge udprintede billetter eller andre foldede papirark.

Inden vi har syet forsiden sammen med bagsiden jf. vejledningen har vi på bagsiden tilføjet en lynlås. Så har vi et lille rum til små ting f.eks. mønter. Måden vi har gjort dette på er at klippe en strimmel af bagsiden og syet lynlåsen på der.

Når etuiet er syet sammen og hullet det var vendt igennem var lukket syede jeg en stikning ned igennem midten så lommen med lynlåsen fik en ‘bund’.

Så nu er der styr på passene og de andre vigtige rejsedokumenter og vi venter bare på at skulle afsted.

1 kommentar til “DIY: Pas-etui -Når der skal styr på rejsedokumenterne”

  1. Pingback: DIY Pasholder - Momster KREA

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen