*19 JUL*: DIY: Knappe juletræer i børnehøjde

Så varer det ikke længe inden det er juleferie og dermed tid til masser af tøffetid og nærvær. Der bliver dejlig meget tid til kreative projekter, som børnene på FantasiFabrikken elsker. Alma og Freja har være med til at lave knappe juletræer. Læs med og se hvordan.

Juletræerne er blevet så fine og vil passe perfekt på en gren eller på juletræet. Indtil videre pynter træerne på pigernes værelse. Det var helt sjovt at se hvor meget de koncentrerede sig og stoltheden har endnu ingen ende taget. Projektet er ikke for de helt små børn, så kræver det ihvertfald en del hjælp. Ihvertfald kræver det en god portion tålmodighed og fingerfærdighed. Bestemt god motorisk træning.

Materialer

  • Knapper i ønskede farver. Vi var heldige at have en samling grønne knapper.
  • Sytråd i ønsket farve.
  • Synål som kan gå gennem knappehullerne.
  • Gul (HAMA midi) perle til topstjernen.
  • Brun (HAMA maxi) perle til træstamme.

Fremgangsmåde

Her kan børnene virkelig komme på banen. Det er fascinerende, hvor lang tid de kan bruge på at udvælge farvernuancerne og der blev talt om forskellige størrelser.

Når børnene har udvalgt de smukkeste knapper blev de sirligt lagt i størrelsesorden. Så er det nemt at se, hvilken knap de skal vælge næst efter.

Tråd nålen og træk en gul perle på, start derefter med den mindste knap og forsæt til den største er sat på- Så sættes der en brun perle på og snoren føres tilbage igennem knapperne i et af de andre huller. Til slut føres den igennem den gule perle – vupti et styk juletræ.

Selvom vi voksne mener juletræerne skal være grønne så lad børnene lave dem i lige de farver de syntes – men kan blande med med de grønne knapper og så bliver det bare et juletræ med pynt.

Trænger du til andet jule kreativ julehygge, så tjek lige disse fine papirfoldninger fra sidste år.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.