*17 JUL*: DIY: Læderjulepynt

Hvis man følger lidt med her på bloggen ved man at vi ELSKER naturmaterialer – og læder er klart en af vores favoritter. Nu har vi fået det omdannet til smukt julepynt. Dette projekt er nemt også selvom man ikke har arbejdet med læder. Læs med og se, hvad vi har fundet på. Der er udførlig DIY og materialeliste.


Julepynt kommer i mange afskygninger. Ja man kan vel næsten kalde det forskellige julestile. Er man ikke så meget til glimmer, nisser og røde julehjerter så er dette lige sagen. Enkelt stilrent og kan faktisk godt pynte hele året.

Materialer:

  • Læder – Det kan faktisk købes, hvor det allerede er i strimler.
  • Saks
  • Syl
  • Tråd til læder
  • Nål
  • Perle

Fremgangsmåde

Hvis læderet ikke allerede er i strimler, klippes de i strimler med en bredde på 1 cm.

Hjertet

Der skal man bruge to strimler af 12 cm.

Først skal der laves huller med sylen som skitsen viser i begge strimler.  LÆ dem oven på hinanden og sy dem sammen ret mod ret i den ene ende. Så åbenes de op og syes sammen vrang mod vrang i den anden ende.

Vil man have en snor i hjertet så det kan hænge trækkes snoren man har syet den sammen med først op igennem læderne strimlerne.

Aflang kugle

Klip tre strimler af 12 cm og 2 af 10cm. På 2 af dem på 12 cm og de to på 10 cm, laves der huller som skitsen viser med sylen.

Den sidste af dem på 12 cm rykkes hullerne 1,5 cm ned på strimlen i begge ender.

Nu ligges læder strimlerne oven på hinanden i følgende række fælge:

10cm ligges vrang mod ret med 12cm, så hullerne passer over hinandeni i den ene ende. Nu ligges de vrang mod ret så hullerne passer med den strimel  hvor hullerne er flyttede ned på. Så lægges 12cm strimel vrang mod vrang så hullerne passer og så til sidst lægges 10cm strimlen så vrang mod ret så hullerne passer. Sy dem sammen igennem de 4 huller.

Nu skubbes strimlerne op så de kommer til at passe i den anden ende, må den måde dannes ‘kuglen’ Sy den sammen.

Til slut laves der et hul med sylen i den midterste strimel så der kan trækkes en snor igennem til at hænge den op med.

Rund kugle

Nu klippes der en strimmel som er 60cm. Der skal sættes en hul med sylen efter 1 cm, 26cm, 45cm og 59cm. Rul den så hullerne passer over hinanden. Træk en snor igenne, fra toppen af og ned.

Træk en perle på snore og træk den til bage igen igennem samme huller. Bind en knude å kuglen holder sin form.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen