*10 JUL*: Garnhygge: KB Abe som yndefuld Lucia brud

Nu nærmer Lucia-dag sig – Det er sådan en hyggelig tradition. Vi kan stadig huske suset i maven fra da vi selv gik optog. Den smukke Luciasang og lys i hånden og forrest gik den smukke Lucia-brud med lyskransen i håret. Dette skulle vores KB abe selvfølgelig også have lov at prøve.


Vi greb hæklenålen og fik lavet udklædningen til vores KB abe så den også er klar til Lucia-dag d. 13.dec. Vi glæder os til at se de smukke Luciaoptog og høre den smukke Lucia-klang.

Er du i Aarhus d. 13. December er der to meget anderledes Lucia-optog du simpelhen ikke må gå glip af! Aros har deres eget Lucia-optog, som starter kl. 17.30 i foyeen og slutter oppe i regnbuen – med hele 50 deltager. Det andet er et unikt Lucia-optog i kajak – Det er så smukt! Det starter kl. 18 på Aarhus havn – Læs mere om ruten her.

Materialer til Lucia krans

  • Hvid og grøn piberenser
  • Grøn, hvidt, guld garn – se i gemmerne efter rester

Fremgangsmåde

Kransen

Lav 7 lm i grønt garn, saml med 1 km. Hækl rundt i spiral med 6 fm. Forsæt ind til den måler ca 14cm.

Træk en piberenser igennem, klip den af så den passer i længden. Saml de to piberenser-ender og sy den hæklede krans sammen.

Hæft et stykke garn fast i hver side så den kan bindes om hagen på aben for at sidde ordentlig fast,

Lys til krans

Lave 5 lm i hvidt garn, saml med 1 km. Hækl 4 fm ned i cirklen. Nu hækles der som en spiral med 4fm. 4 omgange. Bryd garnet og træk det igennem sidste lukke. Træk en hvid piberenser igennem således:

Sy lyset pænt fast på kransen. Bind guldgarnet fast i toppen af lyset og bind et passende antal knuder, bryd garnet og hæft enderne. Lav i alt 4 lys.

Lys til hånden

Lav en magisk ring med 6 fm. Hækl 6 fm og forsæt i en spiral indtil den har en passende længde – vores er 4,5 cm.  Hækl 2 fm sm x 3 og stram garnet, skift nu over til guld. Hækle fm i 1 fm i det hvide, hækle frem og tilbage me 2 fm x 2, hækl 2 fm sm og bryd garnet. Træk det igennem og stram til, hæft enderne.

Vi har tidligere i år også klædt den kære KB abe ud som Rudolf med den røde tud

Sidste år blev der hæklet nissekostumer og englevinger.

2 kommentarer til “*10 JUL*: Garnhygge: KB Abe som yndefuld Lucia brud”

    1. FantasiFabrikken

      Den ligger også på bloggen. Der sku gerne stå i indlægget at skiltet er købt i Bauhaus. God julegaveide by the way

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen