DIY: Årets adventskranse på FantasiFabrikken er lige til at gå til

1.søndag i advent falder i år den 2. december, så det kan ikke vare længe inden det første lys i adventskransen skal tændes. Adventskranse eller dekorationer kan jo se vidt forskellige ud alt efter, hvad man er til. De traditionelle af gran som vi selv husker fra vores barndom og så de mere moderne og enkle dekorationer. Læs med og se, hvad vi har fundet på i år.

Den traditionelle

I år har vi været ved at tørre appelsiner/mandariner. Vi skal nok skrive meget mere omkring denne proces senere. De er smukke og dufter himmelsk, derfor har vi også fået listet nogen ind i vores adventskrans i år.

År er det blevet til en helt enkel adventsdekoration, som er bygget op omkring kubus stagen. Der findes et af af stager med plads til fore lys som sagtens kan bruges til dette projekt.

Materialer

 • Stage
 • Gran
 • Tørrede mandarinskiver
 • Kogler
 • Tal
 • Ståltråd
 • Lys til stagen

Fremgangsmåde

Vi har taget en grangren, bundet den tørrede appelsin på og fundet en smuk guldglimmer grankugle fra sidste år. Det hele er bundet omkring lysholderen på lysestagen. Til sidst monterede vi små metal-tal på hver side for ligesom at give det sidste til advents-konceptet. Nu er der bare tilbage og vente på 1. søndag i advent.

 

Den legesyge:

Denne adventsdekoration henvender sig virkelig til den legesyge type. Den  har et skønt barnligt udseende, som emmer af hygge. Her kan de lidt større børn være med til at lave numrene ud af perler, Alma på 6 år var helt vild med kombinationen af glimmer-sølv og perler.

Materialer

 • Lille firkantet perleplade
 • Hama perler: grøn, gul, røde, sort og hvid
 • 4 rengjorte glas – vores er glas fra tomatsovs
 • Klæbepuder eller limpistol til at fæstne lys
 • 4 lys
 • Bånd
 • Fyld til glassene. Vi har valgt en sølv guirlander

Fremgangsmåde

Perlepladerne laves efter disse skabeloner og styeges:

Bind snor om toppen af glasset og træk perlepladen på – gør dette med alle fire glas. Put en klæbepude i midten af bunden af glasset. Vikel guirlanden rundt omkring lyset- Tryk lyset fast på klæbepuden og skub guilanden ned i glasset, den skal nok lige rettes til med fingerne. Det er virkelig en adventskalender alle kan være med til. Husk at holde øje med lyset så det ikke smelter guilanden, det er heldigvis nemt at skifte lys undervejes, hvis de når at brænde ned.

Sidste år lavede vi også adventsdekorationer. Dem kunne vi nu godt finde på at bruge som inspiration igen. Se mere til dem lige her.

Hvordan ser jeres adventskranse ud i år?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen